11 νέες Θερμοκοιτίδες Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

  • Εγκαθίστανται πριν τα Χριστούγεννα 11 νέες Θερμοκοιτίδες Εντατικής Θεραπείας για το Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού μέσα από το ΕΣΠΑ
  • Κώστας Αγοραστός: «Συνεχίζουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες ενισχύοντας σημαντικά τις δομές δημόσιας υγείας προς όφελος των συνανθρώπων μας»

Έντεκα νέες θερμοκοιτίδες εντατικής θεραπείας για το Νεογνολογικό του Τμήμα θα αποκτήσει πριν τα Χριστούγεννα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό μετά από ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, της σχετικής προέγκρισης συμβασιοποίησης αρχικού προϋπολογισμού 228.000 ευρώ. Η προέγκριση αφορά επίσης και την αναβάθμιση του εξοπλισμού που αφορά τα τμήματα Παθολογικής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας.

Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για το Νεογνολογικό Τμήμα, την Κεντρική Αποστείρωση και το Εργαστήριο Παθολογικής ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», με Φορέα Υλοποίησης της Πράξης και Κύριο του έργου Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η σύμβαση αφορά την Προμήθεια και Εγκατάσταση 11 Θερμοκοιτίδων Εντατικής Θεραπείας για το Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού με νέα ιατρικά μηχανήματα στο Νοσοκομείο.

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός που αφορά τα τμήματα Παθολογικής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και κατακύρωσης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Βρισκόμαστε την τελική ευθεία ολοκλήρωσης του τρέχοντος ΕΣΠΑ, της ολοκλήρωσης ενός αγώνα δρόμου στον οποίο πρέπει άπαντες οι εμπλεκόμενοι να επιταχύνουμε για να κόψουμε το νήμα του τερματισμού εγκαίρως.

Εκ του αποτελέσματος όχι μόνον σε απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και στην πράξη, σε έργα δηλαδή, σε ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αποδεικνύουμε πως είμαστε οικονομικά, ποιοτικά, θεσμικά και αποτελεσματικά η πιο υγιής δομή στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, υπέγραψα μία ακόμη προέγκριση συμβασιοποίησης που αφορά στην ενίσχυση του νεογνολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και των τμημάτων Παθολογικής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία δεν εγκαταλείπουμε, δεν παραδινόμαστε. Συνεχίζουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες ενισχύοντας σημαντικά τις δομές δημόσιας υγείας προς όφελος των συνανθρώπων μας.

Το ίδιο θα πράξουμε μέσα από το νέο ΕΣΠΑ το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις πρώτες δράσεις στήριξης μέσω των βρεφονηπιακών, των φτωχών οικογενειών, αλλά και των μαθητών με αναπηρία».Total
0
Shares