Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

10,8 Εκατομμύρια Ευρώ για έργα του Νομού Καρδίτσας υπογράφηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών 

kotsos petsas 33

10,8 Εκατομμύρια Ευρώ για έργα του Νομού Καρδίτσας υπογράφηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών 

Ενημερώνει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός έπειτα από επικοινωνία του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα

Τρία έργα τα οποία αφορούν το Νομό Καρδίτσας υπογράφηκαν σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, συνολικού προϋπολογισμού 10.824.612,30 € μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση και προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η αλληλεγγύη της αυτοδιοίκησης, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τριών έργων για το Νομό Καρδίτσας από το Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή ενναλακτικού αγωγού τροφοδοσίας του συνδέσμου ύδρευσης Καρδίτσας από τη λίμνη Πλαστήρα. Το αναφερόμενο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.257.903,27 ευρώ και περιλαμβάνει μία νέα υδροληψία στη λίμνη Πλαστήρα, αγωγό μεταφοράς, αγωγό πτώσης με έργα εκτόνωσης εντός του χώρου των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, μεταφορά του νερού στην αναρρυθμιστική λίμνη και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του Συνδέσμου Ύδρευσης.

Το δεύτερο έργο, αφορά τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο στις αμπελουργικές ζώνες των Τ.Κ. Μοσχάτου, Τ.Κ. Μορφοβουνίου και Τ.Κ. Μεσενικόλα που ανήκουν στον  Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Το τρίτο έργο, περιλαμβάνει την προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης αλλά και μείωσης των διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 2.296.709 ευρώ και αφορά την παροχή υπηρεσιών ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά και την προμήθεια εξοπλισμού για την επίτευξη αυτού.

«Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως στόχο να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει τις βασικές υποδομές των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού των Συνδέσμων Δήμων και των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ επενδύονται σήμερα στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος στο Νομό Καρδίτσας, ενισχύοντας έτσι τους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προτεραιότητα μας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η συνεχής επαγρύπνηση, έτσι ώστε να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις που παρουσιάζονται και να δίνουμε λύσεις οι οποίες ανταπεξέρχονται και ικανοποιούν αποτελεσματικά τους πολίτες μας», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.




Total
0
Shares
Previous Article
ergasies Tempi vraxoptoseis

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης μέτρων βραχοπροστασίας 

Next Article
Detrop Βoutique 1

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 30η Διεθνή Έκθεση Detrop Βoutique 2022