Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

ekdilosi Kazantzakis

«100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Όμιλος Φίλων Ν. Καζαντζάκη Λάρισας (Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ.), η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Στην εκδήλωση, αρχικά, θα παρουσιαστεί το επετειακό ημερολόγιο του ΠΟΚΕΛ για το 2022, το οποίο επιμελήθηκε η ιατρός Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου. Θ’ ακολουθήσει εισήγηση του Βαγγέλη Ρεμπάπη, ιστορικού, με θέμα «Μετακίνηση Ποντίων Προσφύγων το 1919 από τον Καύκασο στην Ελλάδα, από το Γραμματέα του Υπουργείου Περιθάλψεως Ν. Καζαντζάκη», ενώ αποσπάσματα κειμένων θα διαβάζει ο Θεόδωρος Κανάκης. Κατόπιν, ο Στέφανος Μιστάρας θα διαβάσει αποσπάσματα από αδημοσίευτο ημερολόγιο του πατέρα του ως στρατιώτη στη Μικρασιατική Εκστρατεία, με θέμα: «Ρεπορτάζ του Θεσσαλού στρατιώτη Ευθυμίου Μιστάρα, από την τελευταία μάχη έξω από την Άγκυρα», ενώ παράλληλα θα προβάλλεται σχετικό βίντεο. Η εκδήλωση θα κλείσει με μικρασιατικά τραγούδια από τη χορωδία της Ιστορικής – Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες», την οποία διευθύνει η χοράρχης Δήμητρα Χρυσάκη και θα συνοδεύουν οι μουσικοί Αλέξανδρος Κωνσταντίνου στο κανονάκι και Χρήστος Καλαμπούκας στο λαούτο. Το μουσικό μέρος είναι ευγενής χορηγία του βιβλιοπωλείου «Βιβλιογνώση», της Θεοδώρας Τσανάκα.

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων θα γίνει από τους συντονιστές του ΟΦΙΝΙΚΑΛ, Νίκο Σκεντέρη και Βαγγέλη Ρεμπάπη, ενώ το γενικό συντονισμό θα έχει ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ Αργύρης Γιουρούκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πληροφορίες:

  1. Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
  2. t. 2410623615

Email:info@katsigrasmuseum.gr

www.katsigrasmuseum.gr

afisa Kazantzakis




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Τρικκαίων: Με sms η παραλαβή τροφίμων από το ΤΕΒΑ

ΛΑΡΙΣΑ: Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ για το μήνα Μάρτιο 2022

Next Article
Χωρίς έξτρα μέτρα και μόνο με μάσκα οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Χωρίς έξτρα μέτρα και μόνο με μάσκα οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Related Posts