Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

10η Γιορτή Σταφυλιού στο Μουζάκι

DSC 0132

Με τεράστια επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή Σταφυλιού στο Μουζάκι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου και το Ν.Π.Δ.Δ. ‘’Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα’’.

 Στόχος της γιορτής είναι η διατήρηση της παράδοσης και η ανάδειξη αυτού του τοπικού προϊόντος με τη μακραίωνη ιστορία. Η περιοχή του Μουζακίου και συγκεκριμένα η ‘’Επισκοπή’’ αποτελεί από τον 4αι π.Χ. ιδανικό τόπο για αμπελοκαλλιέργειες. Σήμερα υπάρχουν τοπικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται σε όλη την Ελλάδα παράγωγα του σταφυλιού όπως κρασί και τσίπουρο υψηλής ποιότητας.

Στους παρευρισκόμενους ο Σύλλογος μοίρασε σταφύλια, παραδοσιακές πίτες και άφθονο κρασί. Την εκδήλωση άνοιξε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου που με το χοροδιδάσκαλό τους Παναγιώτη Μάνο μας παρουσίασαν μακεδονίτικους χορούς. Στη συνέχεια το τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας ‘’η Ανάπλαση’’ παρουσίασε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

Τη βραδιά πλαισίωσε παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα με τους Κωσταρέλο Χριστόδουλο και Σκότη Δημήτρη στο τραγούδι και τον Κιτσόπουλο Χρήστο στο κλαρίνο. Οι επισκέπτες απόλαυσαν γνήσια δημοτική μουσική και διασκέδασαν χορεύοντας μέχρι αργά.

Στη Γιορτή παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καρδίτσας κ. Κωτσός Γιώργος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης Φάνης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ ΄΄Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα΄΄ κα. Ρούσσα Ελένη, ο Αντιδήμαρχος οικονομικής ανάπτυξης, τοπικής οικονομίας και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Πούπης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας και ποιότητας ζωής κ. Κουτσογιάννης Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος κτηνοτροφίας και αγροτικής επιχειρηματικότητας κ. Κανιούρας Γιώργος, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κα. Καραμπέκου Μαρία, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραβίδας Γεώργιος  ,Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Περιφερειακή σύμβουλος κα. Ρογγανάκη Λία, η Εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Μουζακίου κα. Πλακιά Αρετή, ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας κ. Πούλιος Χαράλαμπος, Πρόεδροι και μέλη τοπικών κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου κ. Κλάρας Ηλίας, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας κ. Κωστάκης Σεραφείμ, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ” κα. Βασιλική Φίλου καθώς και μέλη Συλλόγων.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη και την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κα. Ελένη Ρούσσα για την άψογη συνεργασία. Τον Αντιδήμαρχο τοπικής οικονομίας κ. Νίκο Πουπη για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε, τους παραγωγούς και τους χορηγούς που πρόσφεραν σταφύλια και κρασί, τα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου  που πρόσφεραν παραδοσιακές πίτες καθώς και τις εθελόντριες που βοήθησαν στην  άψογη διοργάνωση. Επίσης να ευχαριστήσουμε το mouzaki news, τον Γιάννη Στάθη και τον Νίκο Πολίτη για την προβολή και την κάλυψη της εκδήλωσης. Δίνουμε ραντεβού τον επόμενο Σεπτέμβρη…

Με τιμή

Το ΔΣ του Συλλόγου

GIORTI STAFYLIOU MOUZAKI 2019 22

GIORTI STAFYLIOU MOUZAKI 2019 29

 

GIORTI STAFYLIOU MOUZAKI 2019 44

GIORTI STAFYLIOU MOUZAKI 2019 42




Total
0
Shares
Previous Article
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Πληρωμές Σεπτεμβρίου 2019 για συντάξεις, ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, προνοιακά επιδόματα

Next Article
dhmhtra

Στον Αστέρα Τρίπολης ο Παπαδημητρίου!

Related Posts