Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

10η Γιορτή Σταφυλιού στο Μουζάκι – Φωτορεπορτάζ

GIORTI STAFYLIOU MOUZAKI 2019 36

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 10η Γιορτή Σταφυλιού στη σκεπαστή Δημοτική Αγορά Μουζακίου την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 το βράδυ.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Μουζακίου με συνδιοργανωτές το ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ-Ν.Π.Δ.Δ.«Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα».

Την εκδήλωση άνοιξε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου που με το χοροδιδάσκαλό τους Παναγιώτη Μάνο μας παρουσίασαν μακεδονίτικους χορούς. Στη συνέχεια το τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας ‘’η Ανάπλαση’’ παρουσίασε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα συνόδευσε το χορευτικό που έσφυζε από κέφι και ζωντάνια και με το πέρας του προγράμματός τους η πίστα παραδόθηκε στον κόσμο που χόρεψε και γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βούλιαξε η αγορά από τους συμμετέχοντες που το χάρηκαν με την ψυχή τους χορεύοντας και παράλληλα απολαμβάνοντας παραδοσιακά εδέσματα, γλυκόπιοτο κρασί και φυσικά…. σταφύλια που ήταν και οι μεγάλοι «πρωταγωνιστές» της βραδιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Δέκα χρόνια τώρα η γιορτή σταφυλιού έχει γίνει θεσμός και  η συγκεκριμένη εκδήλωση σηματοδοτεί επισήμως και το τέλος του πολιτιστικού καλοκαιριού στο Μουζάκι μιας και είναι ο τελευταίος χορός που δίνεται πριν πάρει επισήμως το φθινόπωρο την εποχιακή σκυτάλη.

Ιωάννα Κρίκου




Total
0
Shares
Previous Article
theoni 20o vraveio Rome slide

ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό: Το Μοναδικό Ελληνικό Νερό με 20 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας!

Next Article
evdomada kinikotitas Karditsa slide

Πανελλαδική η απήχηση των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…