Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

1η Ενημερωτικη συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου

Μαθήματα βιολογικής καλλιέργειας, περιβάλλοντος και υγείας

Από αύριο  Πέμπτη 2-6-2016 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας), αρχίζουν οι υπαίθριες συναντήσεις. Στις συναντήσεις αυτές που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη βιολογική καλλιέργεια κυρίως κηπευτικών και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση θα αναπτυχθούν τα θέματα:

Α΄ Επίδειξη κλαδέματος ντομάτας και αγγουριού. Καλλιεργητικές φροντίδες κηπευτικών της εποχής. Λίγα λόγια για φυτοπροστασία. Με το Σωκράτη Βασιλάκο γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή

Β΄. ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Τα βότανα εκτός από το έγχυμα, το αφέψημα, το βάμμα και άλλα, μας δίνουν και τα αιθέρια έλαιά τους γνωστά και ως εσάνς, με τα οποία αντιμετωπίζουμε πολλές παθήσεις και ανακουφίζουμε πόνους. Θα γίνει μια προσέγγιση στο θέμα αυτό με στοιχεία παρμένα από το βιβλίο της Daniele Festy «ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ για όλους», με το Σωκράτη Βασιλάκο –υγιεινιστή.

Από σήμερα οι συναντήσεις και εφόσον κάθε φορά ο καιρός το επιτρέπει, θα γίνονται υπαίθριες, γιαυτό πάρτε επανωφόρι, γιατί μόλις νυχτώνει η θερμοκρασία  πέφτει και το κρύο «τσιμπάει»

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών αφού υπάρχει στεγασμένος χώρος.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ




Total
0
Shares
Previous Article

Ρίψη γόνου πέστροφας στη Λίμνη Πλαστήρα

Next Article

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα συρθεί σύντομα σε εκλογές