Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

 

Ότι έσπειρε θερίζει η ΝΔ, στον απόηχο της διακοπής της προχθεσινής ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη στη Βέροια από χρυσαυγίτες. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ κάποια ακροδεξιά στοιχεία άρχισαν να φωνάζουν «Προδότες», «Πουλήσατε τη Μακεδονία» και «Χειρότερος από τον Τσίπρα είσαι». «Εσείς πού ήσασταν όταν καταψηφίζαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών;». Αυτό το αμήχανο είπε ο Κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους ακροδεξιούς. Άνευ νοήματος και εντελώς άκυρο. Ο Κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πού ήταν όλοι αυτοί, όταν η Ν.Δ. καταψήφιζε τις Πρέσπες: Κατέβαιναν συντεταγμένοι στα συλλαλητήρια, φωνάζοντας «αλήτες προδότες πολιτικοί». Έκαναν επιθέσεις με σιδερολοστούς και βόμβες μολότοφ. Βεβήλωναν εβραϊκά μνημεία. Προσπαθούσαν να καταλάβουν σχολεία, να μπουκάρουν στη Βουλή, να εκφοβίσουν βουλευτές, να επιτεθούν σε συγκεντρώσεις της Αριστεράς, να κάνουν φασαρία στις παρελάσεις, για να λέει η Ν.Δ., ο ΣΚΑΪ και το «Πρώτο Θέμα» «τους κράζει ο κόσμος». Αλλά σε όλα αυτά ο Κ. Μητσοτάκης δεν έβλεπε ακροδεξιούς. Απλό πατριωτικό πλήθος έβλεπε μόνο. Μόνο προχθές που τον διέκοψαν τους είδε. Και είπε το βλακώδες «εσείς πού ήσασταν;». Ενώ αυτό που προφανώς ήθελε να πει ήταν: «Εμείς τις Πρέσπες τις καταψηφίσαμε. Πηγαίνετε να κράξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, μην έρχεστε εδώ».

Έχουν πλάκα τα αντικυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Επιτίθενται λεκτικά δύο – τρεις ακροδεξιοί ή γραφικοί σε κυβερνητικό στέλεχος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το κάνουν πρώτο θέμα με πηχυαίους τίτλους και τα αντικυβερνητικά κανάλια δεν σταματάνε να το παίζουν παρουσιάζοντας τους διαμαρτυρόμενους ως «πολίτες» της τάδε πόλης. Επιτίθενται πέντε – έξι γραφικοί λεκτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ίδιο θέμα, άφαντο το «ρεπορτάζ» από τα περισσότερα αυτά μέσα «ενημέρωσης» – και τα λίγα που έπαιξαν το θέμα μίλησαν για μια μικρή «ομάδα». Το πιο κακό από όλα είναι ότι αυτά τα μέσα ενημέρωσης, στην προσπάθειά τους να ρίξουν την κυβέρνηση παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως αυτοί οι συγκεκριμένοι όψιμοι «μακεδονομάχοι» που κάθε μέρα μας τους φέρνουν στα σπίτια μας ως «καλούς πατριώτες», δεν έχουν στο στόχαστρό τους τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τη δημοκρατία.

Η ΝΔ αγκάλιασε την ακροδεξιά, χάιδεψε τον φασισμό, επένδυσε στην πατριδοκαπηλία. Αλλά, αν και τα σκυλιά αλυχτάνε, το καραβάνι προχωράει. Και αποδεικνύεται περίτρανα από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γείτονα χώρα της Βόρεια Μακεδονίας με πάνω από 120 επιχειρηματίες και εκπροσώπους επιχειρήσεων (οι μισοί από τη Β. Ελλάδα) και τις σημαντικές οικονομικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν, ισχυρό μήνυμα οικονομικής συνεργασίας και πολιτικής σταθερότητας για ολόκληρη την περιοχή των πολύπαθων Βαλκανίων.


Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos mixalakis trikala slide

Ευρωπαϊκά προγράμματα στα Τρίκαλα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
σήραγγες τεμπών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τον Ευαγγελισμό μέχρι και τον Πλαταμώνα

Related Posts