Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όλα έτοιμα για το 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

Θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017

Ο Νοτιοδυτικός Όλυμπος και τα παράλια του Ν. Λάρισας είναι οι φετινοί προορισμοί για το εντυπωσιακό 6ο Ιστορικό Ράλι Όλυμπου 2017, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017 και διοργανώνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς.

Οι εκκινήσεις της 1ης και της 2ης μέρας (7 και 8 Οκτ. 2017) του περίφημου αυτού Ράλι , που έχει θέσει σε εγρήγορση όλες τις λέσχες Κλασσικών Αυτοκινήτων και φέτος θα γίνουν από τη Λάρισα, ενώ ο μεγάλος τερματισμός και η τελετή απονομών θα γίνει στην Αγιά Λάρισας, αφού προηγηθούν εκατοντάδες σκληρά χιλιόμετρα και ειδικές διαδρομές στον Όλυμπο και στα πανέμορφα παράλια του Ν. Λάρισας.

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ και έξι (6) χρόνια , που έχει υιοθετήσει τον θεσμό, διοργανώνεται από την Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη ), από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα -Θεσσαλία),με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ). Το φετινό Ράλι είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου ανθρώπου του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και προέδρου του ΑΟΘ, επί 40 χρόνια, Αντώνη Παρταλιού, που χάθηκε πρόσφατα.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Γιάννης Μπουτίνας – Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτώβρη η καρδιά του μηχανοκινήτου αθλητισμού χτυπά στη Θεσσαλία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένει συνεπείς στα ραντεβού της με τον αθλητισμό και στηρίζει την κάθε διοργάνωση. Θα έχουμε την ευκαιρία στον νοτιοδυτικό Όλυμπο και στα παράλια της Λάρισας, να απολαύσουμε κλασσικά αυτοκίνητα που μας δίνουν τον αέρα του ρομαντισμού και της νοσταλγίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τις φυσικές ομορφιές της περιοχής».

Γιώργος Τσιάλιος – Πρόεδρος Λέσχης Κλασσικών Αυτ/των Μακεδονίας: «Είναι η 6η χρονιά που διοργανώνουμε με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου με πανέμορφα αυτοκίνητα 30ετίας. Ευχαριστούμε και τους Δ¨ημους Αγιάς και Λαρισαίων για την υποστήριξή τους».

Σωτήρης Μάρκου – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς: «Ως Δήμος Αγιάς καλοσωρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις στην περιοχή και στεκόμαστε αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια. Ευχόμαστε οι συμμετέχοντες και οι θεατές που θα έρθουν από μακριά για να το παρακολουθήσουν να δούνε τις ομορφιές του τόπου μας και την πόλη της Αγιάς που θα γίνει ο τερματισμός».

Τέλης Δουλόπουλος – Πρόεδρος  Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου: «Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε όλους όσους έχουν συνδράμει στη διοργάνωση ενός αξιολογότατου αγώνα, ο οποίος προάγει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και την τοπική οικονομία, καθώς θα είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι θα έρθουν από όλη την Ελλάδα στην Θεσσαλία για τον αγώνα. Ευχαριστούμε και τον Δήμο Αγιάς αλλά και τους χορηγούς και τους εθελοντές για την βοήθειά τους».

Κώστας Σκριάπας – Πρόεδρος Δικτύου Περραιβία: «Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2012 από την Λέσχη του Βόλου και υποστηρίχθηκε στη συνέχεια από την Λέσχη της Μακεδονίας και της Λάρισας. Τα αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν θα είναι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λαρισαίων και Αγιάς, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του αγώνα.

Η διαδρομή του φετινού Ράλι Ολύμπου είναι η παρακάτω:

Σάββατο -7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. -1η μέρα αγώνα:

Λάρισα (εκκίνηση), Γιάννουλη, Τύρναβος, Δαμάσι, Μεσοχώρι, Δομένικο, Στεφανόβουνο, Γαλανόβρυση, Ελασσόνα (κεντρική ανασυγκρότηση), Μ. Ελευθεροχώρι, Ιππικός Όμιλος Ολύμπου -Πύθιο, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση, Συκαμινέα, Καρυά, Καλλιπεύκη, Γόννοι, Μακρυχώρι, Λάρισα (τερματισμός 1ης μέρας).

Κυριακή- 8 Οκτωβρίου 2017και ώρα 10.30 π.μ. – 2η μέρα αγώνα:

Λάρισα (εκκίνηση), Συκούριο, Πουρνάρι, Ελάτεια, Ευαγγελισμός, Κοιλάδα Τεμπών, Στόμιο, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλλιουριά, Βελίκα, Αγιόκαμπος, Σκήτη, Αγιά (Τερματισμός-Τελετή απονομών -Οικοδεσπότης ο Δήμος Αγιάς).

Στην συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη οι δυο Αντιπρόεδροι του Δικτύου Περραιβία κ.κ Θωμάς Αστερίου και Κων/νος Φουρκιώτης καθώς και το μέλος του Δ.Σ κα Αποστολία Φαρμάκη.




Total
0
Shares
Previous Article

BLADE RUNNER 2049 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Next Article

Καρδίτσα: Καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία των ζώων