Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Δ. Σοφάδων για συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σοφάδων μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Το Δ.Σ. Δήμου Σοφάδων χαιρετίζει τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα μπλόκα αγωνιζόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο αγώνας των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων, είναι δίκαιος, γιατί βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστροφική γι’ αυτούς ΚΑΠ της Ε.Ε. με την περικοπή επιδοτήσεων, με τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας και στα προϊόντα, στα χωράφια τους και στο νερό, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, με το μεγάλο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας από τον ΕΛΓΑ, συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική που δυσκολεύει πολύ την επιβίωσή τους, την ίδια ώρα που στο μεγάλο κεφάλαιο δίνεται ζεστό χρήμα με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια.

Αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την Ε.Ε. δεν είναι λαθεμένες, αλλά πολύ καλά σχεδιασμένες, ώστε να προχωρήσει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων γεωργοκτηνοτρόφων για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων αγροτοκαπιταλιστών, μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματικών ομίλων που συγκεντρώνουν την γη και την παραγωγή . Αυτή η εξέλιξη έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους αλλά και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης που αγοράζουν ακριβά τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα αυξάνουν τις εισαγωγές με αμφίβολης ποιότητας γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και μεγαλώνουν την ανεργία.

Το Δ.Σ. Δήμου Σοφάδων, συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών και τα στηρίζει όπως αυτά τα αιτήματα μπήκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.




Total
0
Shares
Previous Article
g s mouzakiou pasialis kopi pitas

Κοπή Πίτας για όλα τα τμήματα του Γ.Σ. Μουζακίου και Περιχώρων "Γ. Πασιαλής"

Next Article

Α' ΕΠΣΚ Ομάδες ποιότητας συγκρούονται στο Βιολογικό!