Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για την λειτουργία του Νοσοκομείου

.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, συνήλθε την Τετάρτη 4/4/2018 σε έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, το οποίο αποτελεί τον βασικό πυλώνα του συστήματος Υγείας στην περιοχή μας.

 Έπειτα από διεξοδική συζήτηση, στην οποία συνεισέφεραν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο Διοικητής και εκπρόσωποι του προσωπικού του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, εκτιμώντας ότι η Υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, κατέληξε στα εξής:

 Το Νοσοκομείο Καρδίτσας αποτελεί την κύρια δομή οργανωμένης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας.  Η άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση, η ενημέρωση και ο σεβασμός στις ανάγκες των πολιτών, ανήκουν επίσης, στις πρώτες προτεραιότητες του Νοσοκομείου.

 –  Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου  υπερβάλλουν καθημερινά εαυτούς για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, παρά τις υπαρκτές και επείγουσες ανάγκες στελέχωσης κλινικών και μονάδων του με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνολογικό προσωπικό και τις ελλείψεις σε  ξενοδοχειακή και πληροφορική ηλεκτρονική υποδομή τις οποίες η Διοίκηση καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να τις καλύψει.

 Με βάση όλα τα παραπάνω  το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας:

  1. Απαιτεί την άμεση στελέχωση με γιατρούς των κλινικών, των μονάδων και των τμημάτων, όπου διαπιστώνονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις με συνέπεια να λειτουργούν με υπέρβαση των εφημεριών των εργαζόμενων γιατρών ή να υπολειτουργούν (Μαιευτική – Γυναικολογική, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Ψυχιατρική, Καρδιολογική, Αναισθησιολογικό, Ακτινοδιαγνωστικό, Ορθοπεδική,  Αιματολογικό – Μικροβιολογικό).
  2. Ζητά την άμεση κάλυψη όποιων κενών υπάρχουν σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό και στις υπόλοιπες κλινικές και μονάδες του ιδρύματος, ώστε να αναπτυχθούν όλα τα προβλεπόμενα από τον νέο οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου τμήματα και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, έτσι ώστε να μην υφίσταται το φαινόμενο του υπερμεγέθους δυσλειτουργικού Παθολογικού τμήματος των 58 κλινών, σε καθημερινή ενεργή εφημέρευση, η οποία καλύπτεται ουσιαστικά ένα Επιμελητή και έναν ειδικευόμενο Ιατρό.
  3. Δεδομένου ότι, η διαρκής τεχνολογική πρόοδος,  σε συνδυασμό με την εξέλιξη των μεθόδων θεραπείας και νοσηλείας έχουν μετατρέψει τα  νοσοκομεία σε πολύπλοκους, εξελισσόμενους και αναπτυσσόμενους οργανισμούς θα πρέπει και οι υπηρεσίες τους, εκτός από τη φροντίδα και την περίθαλψη, να επεκτείνονται και στη προσφορά  ξενοδοχειακών υπηρεσιών (διαμονή, εστίαση, ιματισμό, καθαριότητα).

 Ζητά να δοθούν άμεσα τα αναγκαία κονδύλια για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου και την αναβάθμιση της  ξενοδοχειακής και πληροφοριακής ηλεκτρονικής υποδομής που:

            α)  θα διασφαλίζει αξιοπρεπή παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης

            β) θα βοηθήσει τόσο στην λειτουργικότητα του ίδιου του νοσοκομείου, όσο και στη  διασύνδεσή του με άλλα νοσοκομεία και

            γ) θα συμβάλει στην ανακοπή της οικονομικής αιμορραγίας του νοσοκομείου, όταν πληροφορίες  υγείας παλαιότερες και νεότερες θα είναι άμεσα στην διάθεση των θεραπόντων ιατρών .




Total
0
Shares
Previous Article

Εντός των ημερών έτοιμο το πεζοδρόμιο μέχρι τον οικισμό των νέων Εργατικών κατοικιών

Next Article

Ενημερωτική Ημερίδα του Δασαρχείου Τρικάλων στην Πύλη

Related Posts