Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την αστυνομική βία

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταδικάζει ομόφωνα τη χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς, που διαδήλωσαν στην Αθήνα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς. Θεωρούμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έπραξαν πέραν της δικαιοδοσίας τους και εξάντλησαν τα κατασταλτικά μέσα που διαθέτουν σε βάρος των διαμαρτυρόμενων συναδέλφων.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι, πρακτικές καταστολής των αγώνων των εκπαιδευτικών, με τη βία, δεν είναι αποδεκτές από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και από την ίδια την κοινωνία. Στις δημοκρατίες οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πράξεις που διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη και πρόοδο και ως εκ τούτου να αντιμετωπίζονται βιαίως.

Καλούμε την πολιτεία να θωρακίσει τους συνδικαλιστικούς αγώνες, να καθορίσει με σαφήνεια και δημοκρατικό προσανατολισμό τη λειτουργία των υπηρεσιών τάξης και με τα έργα της να προωθήσει τον κοινωνικό διάλογο και τη δημοκρατική λειτουργία όλων των θεσμών.

Κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση, ότι πρακτικές καταστολής των αγώνων, δεν πτοούν το φρόνημα των εκπαιδευτικών και κυρίως δεν αναχαιτίζουν τη διάθεσή τους να αγωνιστούν για τη δικαίωση των αγώνων τους. Το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών αντλεί δύναμη από τη συλλογικότητα και το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
robotikitrikala2

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα

Next Article
tsitsipas tennis

Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Ναδάλ

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Λαρισαίων: Επιδείνωση καιρικών φαινομένων αναμένεται από σήμερα Παρασκευή – Οδηγίες προστασίας

ο Δήμος Λαρισαίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλεί να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας