Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα της Γ.Σ. της Έν. Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας για την Ειρήνη, την Υγεία, τους Αγρότες

enosipolitistikonsyllogonkarditsas

 

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, μετά από ομόφωνη απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής της, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών, όπου η κοινωνία μας αντιμετωπίζει πολλά και ουσιαστικά προβλήματα και ο άνθρωπος αναγκάζεται να παλέψει ακόμα και για το αυτονόητο, το πολιτιστικό κίνημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει αμέτοχο παρακολουθώντας τις εξελίξεις σαν απλός παρατηρητής.

Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι-Μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που λάβαμε μέρος στην τελευταία Γενική Συνέλευση αποφασίζουμε:

1ον Δηλώνουμε υπέρ της ειρήνης για όλο τον κόσμο και τασσόμαστε ενάντια στους πολέμους που γεννάνε φτώχεια, ανεργία και κυρίως θάνατο.

Ο κίνδυνος, εξάλλου, μιας περαιτέρω ανάφλεξης με τη συμμετοχή και της χώρας μας είναι πάντα υπαρκτός και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε.

2ον Διεκδικούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας με την υποστελέχωση σημαντικών Κλινικών, όπως αυτή της Παιδιατρικής.

Στηρίζουμε τον αγώνα της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου και του Συλλόγου Εργαζομένων και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους ώστε να βρεθούν άμεσα γιατροί και να σταματήσει όλη αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει. Όχι μόνον δεν θα πρέπει να υποβαθμίζονται τα δημόσια Νοσοκομεία και κάθε άλλη ανάλογη δομή, αντιθέτως θα πρέπει να στηρίζονται διαρκώς ώστε να μπορούν να επιτελούν το έργο τους σωστά και αποτελεσματικά.

3ον Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών που αυτό το διάστημα βρίσκονται και πάλι στους δρόμους πραγματοποιώντας νέες κινητοποιήσεις.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που δίνουν μάχη για την ίδια την επιβίωσή τους και είμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματά τους.

Η πολιτεία υποχρεούται να στηρίξει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ώστε να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη και παραμείνει ζωντανή η ελληνική περιφέρεια.

Γινόμαστε μια γροθιά μαζί τους γιατί τα προβλήματά τους μας αφορούν όλους ως κοινωνία.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα το παρόν ψήφισμα να σταλεί στους αρμόδιους φορείς και στον τοπικό Τύπο.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Ο δίσκος της Φαιστού και η Θεσσαλία «συναντώνται» στα Τρίκαλα

Ο δίσκος της Φαιστού και η Θεσσαλία «συναντώνται» στα Τρίκαλα

Next Article

Συνέδριο με θέμα: Βιώσιμη Διαχείριση του Νερού - Εθνική Ευθύνη - Κοινωνική Ανάγκη