Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας προς τον αγροτικό κόσμο

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη συνεδρίαση της 29/01/2016 συζήτησε για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και για τις εξελίξεις που παρατηρούνται με την δικαιολογημένη και αγωνιστική αντίδραση όλων των παραγωγικών κλάδων της χώρας που πλήττονται ανεπανόρθωτα από την πρόταση που κατέθεσε η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας είναι ότι η επίλυση των μεγάλων ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα, δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων.

Η υιοθέτηση μέτρων και πολιτικών σαν αυτές που προωθεί σήμερα η Κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες εξυπηρετούν μόνον ταμειακές λογικές και δεν δίνουν βάρος στην μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων και πρέπει να επαναξεταστούν.

Οι όποιες υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νέα συμφωνία και αφορούν στη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης, δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία κυβέρνηση να τα επιτυγχάνει μέσα από ισοπεδωτικές πολιτικές που διακυβεύουν τη βιωσιμότητα των παραγωγικών τάξεων.

Μετά από πολλά επώδυνα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας καθώς και η «πραγματική» οικονομία δεν αντέχουν νέα επώδυνα μέτρα.

Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των αγροτών χωρίς να διασφαλίζει παράλληλα τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά να δημιουργήσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα στηρίζεται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της κρίσης πρέπει να στηρίξουμε την παραγωγή και τους ανθρώπους της.

Με βάση τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας:

  1. Συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, των Ελλήνων επιστημόνων και των παραγωγικών τάξεων.
  2. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων που αγωνίζονται για επιβίωση. Ο αγώνας όλων των κοινωνικών ομάδων είναι κοινός γι’ αυτό πρέπει να αποφευχθούν οι όποιες ακραίες μορφές αγώνα.
  3. Ζητά από την Κυβέρνηση την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους φορείς στη βάση αναλογιστικών μελετών προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.
  4. Θεωρεί απαράδεκτη την υπονόμευση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος είναι αναγκαίος πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας.
  5. Να ληφθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ειδική μέριμνα για τους νέους κυρίως αγρότες των ορεινών μειονεκτικών περιοχών (οδηγία 85/148/ΕΟΚ – 81/645/ΕΟΚ – Ν.4071/2012 αρ. 4) οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω μικρού κλήρου, άγονων εδαφών και ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών.
  6. Απαιτεί από όλο το πολιτικό-κομματικό σύστημα να σταματήσει τη ρητορεία που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα προκειμένου να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις στα προβλήματα των ταμείων και του ασφαλιστικού γενικότερα.



Total
0
Shares
Previous Article

Επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή

Next Article

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών