Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρ. Κατσαβριά: “Άλμα ελπίδας από την Καρδίτσα”

.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο.

Η Καρδίτσα παραδοσιακά τροφοδοτεί τον κλασικό αθλητισμό με σημαντικούς αθλητές όπως οι Παπακώστας, Θάνος Ταμπάκης … και συνεχίζει.

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άλμα εις τριπλούν από τον Δημήτρη Τσιάμη, ήρθε για να αναδείξει την αξία ενός σπουδαίου αθλητή, να καταξιώσει τους κόπους και την επιμονή του, να αποδείξει ότι η Ελλάδα παράγει σημαντικούς αθλητές, και έχει θέση σε διεθνείς διοργανώσεις, ότι παρά την οικονομική κρίση οι αθλητές μας γίνονται όλο και καλύτεροι.

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τη χαρά και την υπερηφάνεια μας για την επιτυχία του Δημήτρη, που στα 36 του χρόνια κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Χάρισε στην Ελλάδα, ένα έκτο χάλκινο μετάλλιο, μετά τα χρυσά της Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Τεντόγλου, και τα ασημένια από την Κυριακοπούλου και Μπελιμπασάκη.

Ο Καρδιτσιώτης αθλητής έχει κερδίσει την πρώτη θέση στην καρδιά μας γιατί απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, ότι ποτέ δεν είναι αργά για τον άνθρωπο που έχει πείσμα, γνήσια προσήλωση σε υψηλούς στόχους, αξία πραγματική, ψυχή γενναία, αθλητικό ήθος εμποτισμένο με τα αυθεντικά αθλητικά ιδεώδη των προγόνων μας – της ευγενούς άμιλλας και της ισόρροπης ανάπτυξης σώματος και πνεύματος.

Ο Δημήτρης Τσιάμης ξεκίνησε ως δρομέας τη δεκαετία του 1990 σε αποστάσεις ημιαντοχής στην κατηγορία παμπαίδων, για να στραφεί στο μπάσκετ και στη συνέχεια με την καθοδήγηση του κ. Σωτήρη Ριζά, να συνεχίσει στα άλματα. Από την Καρδίτσα στην Αθήνα, το 2006 φτάνει τα 17,55 μέτρα, τέταρτη επίδοση στον κόσμο και δεύτερη στην Ευρώπη!

Μετά από δώδεκα χρόνια, τον Αύγουστο του 2018, με αυτή του την επίδοση στο Βερολίνο, επισφραγίζει την αθλητική του προσφορά και πείθει την παγκόσμια κοινότητα για τις ικανότητες και το φυσικό του ταλέντο. Όλοι αισθανόμαστε ότι ο Δημήτρης Τσιάμης είναι ένας αθλητής με μέλλον. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, η ηλικία δεν τον εμποδίζει να στοχεύει σε επιδόσεις πάνω από τα 17 μέτρα. Η άψογη φυσική κατάσταση και η τεχνική του αθλητή, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα πετύχει σύντομα τους στόχους του.

Συγχαίρουμε τον Δημήτρη γιατί ενσαρκώνει το πρότυπο του ανθρώπου που δεν υποχωρεί, αντίθετα επιμένει, προσπαθεί και ξεπερνά όρια και προκαταλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί και η πολύ καλή εμφάνιση στο Βερολίνο, δύο ακόμη αθλητών μας από την Καρδίτσα, στο βάδην 20 χιλιομέτρων. Του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ που κατέλαβε τη 13η θέση, και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, στη 15η.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της Καρδίτσας που τιμούν το Νομό μας για άλλη μια φορά! Παρακολουθούμε τη διαδρομή σας, ελπίζουμε σε νέες διακρίσεις και στηρίζουμε κάθε σας προσπάθεια!

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ – ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Να μη γίνει εφιάλτης το όνειρο της Ιθάκης!

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts