Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Τοποθέτηση στη Βουλή για τους πολιτιστικούς θησαυρούς

Η βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, τοποθετήθηκε στη Βουλή επί του νομοσχεδίου που ενσωματώνει την Οδηγία της Ε.Ε. του 2014 και αφορά στην προστασία των πολιτιστικών θησαυρών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό των άνευρων και αναποτελεσματικών πολιτικών της Ε.Ε. μέχρι σήμερα, τόνισε τη μεγάλη σπουδαιότητα που έχει για τη χώρα μας η προστασία των μνημείων, όπως ο Παρθενώνας. Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη της επιστροφής των κλεμμένων μαρμάρων της Ακρόπολης αλλά και όλων των άλλων κλεμμένων κειμηλίων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, όπως αυτά που αφαίρεσαν παράνομα οι Ναζί επί κατοχής.

Η κ. Κατσαβριά κατέληξε λέγοντας: «Η Ε.Ε. κάνει μια κάποια πρόοδο με την οδηγία του 2014. Δειλή μέν, αλλά πρόοδο καθώς προσθέτει όπλα στη φαρέτρα της διεκδίκησης των πολιτιστικών θησαυρών από τους νόμιμους κληρονόμους τους.

Η ενσωμάτωση αυτής της οδηγίας στην εθνική μας νομοθεσία, εντάσσεται στην υποχρέωσή μας, ως Έλληνες, να προασπίσουμε την βαριά μας κληρονομιά. Αλλά και, ως πολίτες του κόσμου, να διαφυλάξουμε τον πολιτισμό και τα θεμέλια αυτής της ίδιας της ύπαρξης μας».




Total
0
Shares
Previous Article

Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα: "Διαχείριση Δασών στο Δήμο Πύλης και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"

Next Article

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Ροποτό

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…