Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Χριστός Ετέχθη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης 

Ύμνοι και μελωδίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης και το κατηχητικό της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Πύλης

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 18.30 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Πύλης, με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης και του Κατηχητικού Σχολείου του Αγίου  Νικολάου Πύλης.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Πατέρα Δημήτριου Κατσαρού που προσφώνησε τον Δήμαρχο Κών/νο Μαράβα και τους Πατέρες που παρευρίσκοντο, ανέφερε για το κατηχητικό  Σχολείο  της Ενορίας που συμμετέχουν αρκετά παιδιά, με την συνδρομή των γονέων γεμίζοντας την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Μέσα από το παιχνίδι τους και τις παιδικές φωνές μας έδωσαν ελπίδα δύναμη και χαρά.

Τελειώνοντας ο Πατέρας Δημήτριος ανέφερε ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε μέσα μας τον πολιτισμό και την ομόνοια στον τόπο μας.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα ο οποίος τόνισε τα εξής. Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας αγαπητά παιδιά, εκλεκτοί προσκεκλημένοι Χρόνια Πολλά.

Γιορτάσαμε το θαύμα της Γέννησης χτες. Η Παναγιά μας έφερε στον κόσμο τον Ιησού για να σώσει την Ανθρωπότητα.  Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη το θαύμα της Γέννησης να φέρει Ειρήνη και λογική στον κόσμο που ζούμε.

Πόλεμοι, πρόσφυγες, τρομοκρατία, ανασφάλεια και φόβος κυριαρχούν γύρο μας. Λένε ότι η ψυχή γιατρεύεται όταν είσαι κοντά στα παιδιά.  Και σήμερα είμαστε κοντά στα παιδιά μας, στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύλης.

Σαν Δήμος Πύλης στηρίζουμε τις προσπάθειες που διδάσκουν, που φέρνουν τους δημότες μας κοντά που προβληματίζουν.

Αξιοποιήσαμε κατά τον καλλίτερο τρόπο το Πολιτιστικό Κέντρο και το κάναμε εργαστήρι πολιτισμού.  Θέλω να συγχαρώ  όσους πέτυχαν και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα μπροστά μας.

Εσάς Πατέρα Δημήτριε, τα παιδιά του Κατηχητικού και τους δασκάλους τους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης και την χορωδία του.

Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά σε όλους με υγεία και αγάπη.

Ακολούθησα ύμνοι και μελωδίες από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης (η Γέννηση σου Χριστέ, Άγια Νύχτα).

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την αναπαράσταση του «Τσαγκάρη» ένα παμπάλαιο επάγγελμα που τείνει να χαθεί, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πύλης και στην συνέχεια πάνω στην σκηνή όλοι μαζί οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση με την συνοδεία μουσικών οργάνων έπαιξαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη του τόπου μας.

344224424

5655656778

DSC07271

DSC07268

DSC07258
DSC07216




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεχίζεται η Κινηματογραφική εβδομάδα με νέες ταινίες στην Καρδίτσα

Next Article

Εκδήλωση για τις γυναίκες στο ΚΑΠΗ του Μουζακίου

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”