Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρηματοδότηση 620.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Πύλης

 

Στη χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Πύλης συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Κώστας Αγοραστός: Στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους της παραγωγής

Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

mihalakis agorastosΣε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και αποτελεσματικότητα στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Με έργα όπως αυτό βοηθούμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που εκπονήσαμε χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα. Στόχος μας συμβάλλουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Με συνεργασίες και συνέργειες αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα της Θεσσαλίας».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέδχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Δήμο Πύλης.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του οδοστρώματος μέχρι τη στρώση της ασφάλτου, χωρίς περαιτέρω διανοίξεις ή διαπλατύνσεις αγροτικών οδών, για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής εκτέλεσης του έργου.

Προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης τμημάτων αγροτικών οδών, συνολικού μήκους 2.130m στην Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου και 2.800m στην Τ.Κ. Φιλύρας όπως αυτά ορίστηκαν στην τεχνική μελέτη του έργου, μαζί με τις απαιτούμενες εργασίες μικρών τεχνικών έργων, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης.  Σημαντικός παράγοντας που λήφθηκε υπόψη κατά τη μελέτη του έργου, είναι η ελαχιστοποίηση των επεμβάσεων στο τοπίο καθώς επίσης και η εφικτότητα κατασκευής της προτεινόμενης λύσης. Σε όλο το μήκος του προς βελτίωση τμήματος του δρόμου γίνεται προσαρμογή πλήρων γεωμετρικών στοιχείων σε οριζοντιογραφία-μηκοτομή-διατομές, η οποία δεν απαιτεί διαπλατύνσεις ή αυτές είναι ελάχιστες. Το πλάτος του οδοστρώματος των υφιστάμενων αγροτικών δρόμων που θα βελτιωθούν κυμαίνεται από 3,50m έως 5,80 m.




Total
0
Shares
Previous Article

Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων αποκτά η Δυτική Θεσσαλία

Next Article

Σε εκδήλωση στο «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» 10 μαθητές/τριες από τα Τρίκαλα