Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρηματοδοτήσεις 200.000 € προς το Δήμο Καρδίτσας

Χρηματοδοτήσεις 200.000 € προς το Δήμο Καρδίτσας μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

– Για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος 8μηνης κοινωφελούς εργασίας και την υλοποίηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

– Τις σχετικές συμβάσεις συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος κ. Φ. Αλεξάκος και ο Πρόεδρος του ΤΠΔ κ. Κων. Βαρθαλίτης 

Δύο συμβάσεις με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κων. Βαρλαμίτη για την εκταμίευση χρημάτων από ειδικούς λογαριασμούς που τηρούνται στο ΤΠΔ για δράσεις του Πράσινου Ταμείου και χρηματοδότηση μικρών έργων που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του προγράμματος  8μηνης κοινωφελούς εργασίας, υπέγραψε την Τρίτη 14/2 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξάκος  υπέγραψε σύμβαση για την χρηματοδότηση του Δήμου με το ποσό των 134.000 από τον ειδικό καταπιστευτικό λογαριασμό που δημιούργησε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αγορά υλικών και την υλοποίηση μικρών έργων από τους προσληφθέντες εργατοτεχνίτες στο Δήμο Καρδίτσας στο πλαίσιο του προγράμματος 8μηνης κοινωφελούς εργασίας.

Παράλληλα, υπέγραψε και τη σύμβαση για την εκταμίευση 65.000 €, με τα οποία το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας χρηματοδοτεί την υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου.

Τα ΣΒΑΚ αποσκοπούν στην προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και την καλύτερη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας. Δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης. Εξετάζουν συνολικά τον τρόπο λειτουργίας μιας αστικής περιοχής και προτείνουν την ενσωμάτωση των δράσεων για την αστική κινητικότητα σε μια ευρύτερη, βιώσιμη αστική και εδαφική στρατηγική. Καταρτίζονται λαμβάνοντας υπόψη διάφορα πεδία χάραξης πολιτικής και τομείς, όπως, οι μεταφορές, οι χρήσεις γης και η χωροταξία, το περιβάλλον, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η οδική ασφάλεια, κλπ. Παρέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο εφαρμογής στρατηγικών αστικής κινητικότητας.


[BWGE_Gallery_Ecommerce id=”23″ gal_title=”DIAFIMISEIS”]



Total
0
Shares
Previous Article

Προσφορά τροφίμων στη μνήμη της Αλεξάνδρας Αποστολού

Next Article

Τρίκαλα: Επίδειξη μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο

Related Posts