Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρήστος Σιμορέλης: «Αντιπολίτευση, χωρίς πρόταση»

πολιτική αντιπαράθεση που εκτυλίχθηκε στην πρωινή ζώνη

Σε πολιτική αντιπαράθεση που εκτυλίχθηκε στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΙ ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το επόμενο βήμα για τη χώρα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είναι η δίκαιη ανάπτυξη, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως ο Αναπτυξιακός Νόμος που περνάει στη Βουλή, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και η αναπτυξιακή τράπεζα που δημιουργείται. Επιπλέον, βλέπουμε ότι ήδη πολλά δημόσια έργα, που ήταν για καιρό μπλοκαρισμένα, έχουν εκκινηθεί και αναμένουμε στο προσεχές διάστημα να έχουν θετικό αναπτυξιακό πρόσημο.

Στις δημοκρατικές τομές που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση είναι η αναθεώρηση του συντάγματος και η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε μία δημοκρατικότερη κατεύθυνση. Η απλή αναλογική, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της αριστεράς και προγραμματική μας δέσμευση οφείλει να εφαρμοστεί, με διατήρηση ορίου εισόδου και χωρίς μπόνους.

Εν τω μέσω της προσπάθειας ανασύνταξης της χώρας, και χωρίς να έχει κλείσει ο πολιτικός κύκλος, ορισμένες προσωπικότητες από το παλιό πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν συνεισφέρουν στην προσπάθεια, αλλά κάνουν ανεύθυνη αντιπολίτευση χωρίς να έχουν εκφράσει ανοιχτά ουσιαστικές εναλλακτικές προτάσεις.

Όσον αφορά την ομάδα «Παραιτηθείτε», κάθε πολίτης έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να διαδηλώνει για αυτό που πιστεύει, όπως και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική σε οποιαδήποτε τέτοια μορφή αντίδρασης.   Παρόλα αυτά, αυτό που έχουμε εδώ είναι ότι πίσω από αυτή την ομάδα κρύβονται, άλλοτε σιωπηρά και άλλοτε φανερά, πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθώντας να ωθήσουν την Κυβέρνηση σε παραίτηση, αποσκοπούν να ξαναπάρουν πίσω τις θέσεις τους.  Η ουσία είναι ότι από το Σεπτέμβρη, που ο ελληνικός λαός έδωσε την εντολή στην Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, με ανοιχτά χαρτιά, δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος. Καταφέραμε να κλείσουμε την αξιολόγηση, να θέσουμε πιο εφικτούς στόχους, να βάλουμε στην ατζέντα το χρέος, να επαναφέρουμε δημοκρατικά κεκτημένα που είχαν καταργηθεί και συνεχίζουμε να νομοθετούμε με στόχο την δίκαιη ανάπτυξη και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη.

Χρήστος Σιμορέλης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Τρικάλων




Total
0
Shares
Previous Article

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας στο πλευρό των εργαζομένων «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε»

Next Article

Ερώτηση στη Βουλή για τη φοίτηση των μαθητών Ρομά