Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός του προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Κύριε Γενικέ,

Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζω  στην σημερινή εκδήλωση και σας ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημα του Επιμελητηρίου μας.

Η παρουσία σας προσδίδει κύρος στην εκδήλωσή μας, μια και είστε ο πλέον αρμόδιος για να ενημερώσετε τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες  και για να απαντήσετε στα ερωτήματά τους.

Οι επιχειρήσεις του Νομού μας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες βιωσιμότητας και κερδοφορίας. Οι αγορές συρρικνώνονται και τα εργαλεία χρηματοδότησης δεν χρησιμοποιούνται για επενδύσεις (όπως είναι ο ρόλος τους), παρά για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών των επιχειρήσεων.

Μια σοβαρή προσπάθεια ξεκίνησε το 2007 με τα εγκαίνια της ΒΙ.ΠΕ του Νομού μας, τα οποία σε συνδυασμό με τον τότε Αναπτυξιακό Νόμο  δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις , αλλά και για επεκτάσεις των υπαρχουσών επιχειρήσεων.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση και η τιμολογιακή πολιτική της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ( σήμερα ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) διέψευσαν και τις λιγοστές ελπίδες όλων ημών που πιστέψαμε και στηρίξαμε το εγχείρημα αυτό.

Σήμερα η εικόνα της ΒΙΠΕ είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ.  Πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση εκ βάθρων τόσο σε υποδομές , όσο και στην τιμολογιακή πολιτική της Τράπεζας Πειραιώς.

Σας θυμίζω (για την ιστορία) ότι για να δημιουργηθεί η ΒΙΠΕ στο Νομό μας, δόθηκαν τα χωράφια των κατοίκων των Γοργοβιτών, που τώρα τα νέμεται η Τράπεζα Πειραιώς.

Ελπίζουμε ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος να δώσει μια πνοή ελπίδας στους επιχειρηματίες του Νομού και να δούμε  νέες επενδύσεις και επεκτάσεις παλαιότερων επιχειρήσεων.

Το δυναμικό του τόπου μας είναι αξιόλογο. Με την κατάλληλη στήριξη μπορεί να αποδώσει θαυμάσια αποτελέσματα.

Εκπροσωπώντας τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, σας διαβεβαιώνω κύριε Γενικέ ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει την ανάπτυξη και την οικονομική ευρωστία του τόπου μας.

Κύριε Γενικέ,

Παρακαλώ να προσέλθετε στο βήμα

 




Total
0
Shares
Previous Article

Στην κορυφή Μαυροπούλι (1721μ.) ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης

Next Article

Το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη χορηγός της ομάδας Aristotle Racing Team

Related Posts