Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός του Γιώργου Κωτσού στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη

 Χαιρετισμός του Δημάρχου Μουζακίου και Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργου Κωτσού στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Καρδιτσιώτη Ήρωα Γεωργιου Καραϊσκάκη.

«Αρχιστράτηγε της Ρούμελης, γνήσιο τέκνο του Μαυρομματίου, μεγάλε ήρωα των Ελλήνων Γεώργιε Καραϊσκάκη, σήμερα όλοι οι Καρδιτσιώτες τιμούμε την ανδρεία σου στα πεδία των μαχών, εκεί που έδωσες το αίμα σου για την ελευθερία της Πατρίδος!

Για να φτάσουμε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος συνεργαστήκαμε άψογα η Εκκλησία και όλοι οι τοπικοί φορείς, ξεκινώντας από το 2008! Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η τότε Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ο Δήμος Καρδίτσας και στη συνέχεια βεβαίως οι φορείς που τους διαδέχθηκαν μετά την διοικητική μεταρρύθμιση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και ο «Καλλικρατικός» Δήμος Καρδίτσας.

Το κάναμε αυτό για να τιμήσουμε μια εμβληματική μορφή όχι μόνον της Καρδίτσας, αλλά ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον άξιο στρατηγό μας, τον μαχητή της ελευθερίας, τον Πατριώτη που έδωσε τη ζωή του για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το μήνυμα του ηγετικού χαρακτήρα, αλλά και της πολυδιάστατης αγωνιστικής δράσης του Καραϊσκάκη, παραμένει και σήμερα επίκαιρο, καθώς η χώρα και ο λαός μας δοκιμάζονται σκληρά από την σοβούσα οικονομική κρίση, αλλά και από τις ανησυχητικές διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής!

Όλοι εμείς οι νεοέλληνες έχουμε μεγάλη ανάγκη από την διαχρονική λάμψη της παγκοσμίου φήμης προσωπικότητας του ατρόμητου Καρδιτσιώτη πολεμιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821! Κι’ αυτό διότι με το μοναδικό παράδειγμά του μας διδάσκει τον απόλυτα πατριωτικό τρόπο αντιμετώπισης κάθε επικίνδυνης επιβουλής των δικαίων του Έθνους μας.

Παράλληλα, ο φωτεινός δρόμος της αιώνιας καταξίωσης που έχει χαράξει με τον βίο και τους αγώνες του ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, δείχνει στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, στη νέα γενιά μας, τον προσανατολισμό της ανιδιοτέλειας, της ενότητας, της συνεργασίας και του πατριωτισμού για την τελική νίκη».

Karaiskakis apokaliptiria Karditsa 1

Karaiskakis apokaliptiria Karditsa 4

Karaiskakis apokaliptiria Karditsa 3

Karaiskakis apokaliptiria Karditsa 2




Total
0
Shares
Previous Article

Μπάσκετ: Γ.Σ. Πασιαλής Μουζακίου - Απόλλων Καρδίτσας (Κυριακή 28/1/2018 ώρα:16.00

Next Article

Τρένο το Μουζάκι με νίκη 97-57, τον Απόλλων Καρδίτσας.