Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός του βουλευτή Καρδίτσας κ. Γεώργιου Κωτσού στο Καραγκούνικο Αντάμωμα

giorgos kotsos karagounides slide

Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες, φίλες και φίλοι

Λυπάμαι που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου δεν μπορώ να παραβρεθώ στη σημερινή μεγάλη γιορτή σας.

Εκφράζω ωστόσο τα θερμά μου συγχαρητήρια στην «Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων», για την ιδιαίτερη συνέπεια που επιδεικνύει απέναντι στον κοινό αγώνα διαφύλαξης και ανάδειξης της μακραίωνης ιστορίας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου μας.

Η πραγματοποίηση για 6η συνεχή χρονιά του Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου και βέβαια του Καραγκούνικου Ανταμώματος, αποτελεί σημαντική επιτυχία γι’ αυτή και τους συνδιοργανωτές τοπικούς φορείς, διότι μετά από μια 10ετία κρίσης και προβλημάτων, τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα έχουν δυσκολέψει πολύ για όλους!

Πρόκειται για δυο αλληλένδετα γεγονότα, τα οποία πιστεύω ότι δημιουργούν μια μοναδική παρακαταθήκη ηθών, εθίμων και επιστημονικών στοιχείων της τοπικής παράδοσης για τις επόμενες γενιές.

Επιπλέον, προσφέρουν στους αυτόχθονες κατοίκους της περιφέρειάς μας τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους ως απόγονοι των παλιών ελληνικών οικογενειών που ζούσαν και δραστηριοποιούνταν στην περιοχή και να ανακαλύπτουν συνεχώς καινούργιες, ή διαφορετικές πτυχές της καταγωγής τους.

Θα μπορούσαμε δε να υποστηρίξουμε, ότι τα μέλη της «Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων», με την τακτική διοργάνωση του Ανταμώματος και του Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δυναμικό πολιτιστικό «κίνημα» το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας.

Δηλώνω απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή μου στην προσπάθεια που γίνεται να διατηρηθούν ισχυροί οι δεσμοί των τοπικών κοινωνιών με το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν τους και θέλω να ξέρετε ότι είμαι στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε.

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας».

Με τιμή

Κωτσός Γεώργιος

Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Lia roganaki 2019 slide

"Θα φανεί στο χειροκρότημα"

Next Article
Agorastos Periferiako simvoulio slide

Κ. Αγοραστός:« Συμφωνία συνεργασίας για τη Θεσσαλία»

Related Posts