Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου στην ημερίδα για το βαμβάκι

  Χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση και το γεγονός ότι αυτή πραγματοποιείται στην Καρδίτσα. Ο εύφορος καρδιτσιώτικος κάμπος συμμετέχει εδώ και δεκαετίες στην παραγωγή ενός διεθνοποιημένου αγροτικού προϊόντος όπως είναι το βαμβάκι, με σταθερά εξαγώγιμο προσανατολισμό και με σημαντική συμμετοχή στη αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Ο Καρδιτσιώτης Αγρότης και κατ επέκταση ο Έλληνας Αγρότης, μέσα στην πάροδο των δεκαετιών έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου σε ότι αφορά την εξέλιξη της καλλιέργειας. Τα βήματα αυτά σε συνδυασμό και με τις νέες τεχνολογίες έχουν αποδώσει καρπούς.

Χαίρομαι που βρισκόμαστε σήμερα σε ένα χώρο στον οποίο το ελληνικό βαμβάκι εξελίσσεται. Άξιοι επιστήμονες προάγουν την έρευνα σε μια περιοχή κατ’ εξοχήν βαμβακοπαραγωγική και αυτό όπως είναι κατανοητό φέρνει την εξέλιξη της καλλιέργειας. Εκείνο που είναι σίγουρο πως χρειάζεται το Κέντρο ταξινόμησης και πιστοποίησης βάμβακος είναι η περαιτέρω στήριξη του ώστε το ερευνητικό και επιστημονικό του έργο να γίνει ακόμη πιο συστηματικό και να αποδώσει περισσότερους καρπούς για τον  Έλληνα Αγρότη και την εθνική οικονομία. Είμαι βέβαιος πως ειδικότεροι από εμένα σε θέματα βαμβακιού θα αναλύσουν περαιτέρω το σπουδαίο έργο που επιτελείται σε αυτό το χώρο αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη.

Εμείς ως Αιρετή Περιφέρεια – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας έχουμε θέσει σε προτεραιότητα όλα τα ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα.

Έτσι δρομολογήσαμε μια σειρά από σημαντικά έργα που στηρίζουν τον αγροτικό τομέα. Θα σταθώ στις πολλές παρεμβάσεις μας για την άρδευση, στην υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου, στον αγροτικό εξηλεκτρισμό, στην τοποθέτηση inverters στις αρδευτικές γεωτρήσεις, στην υλοποίηση προγραμμάτων νιτρορύπανσης και προγραμμάτων για νέους αγρότες, στην εκτεταμένη αγροτική οδοποιία, στη βελτίωση και καθαρισμό των αποστραγγιστικών δικτύων, στην κατασκευή έργων υποδομής που αφορούν την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού και γενικότερα του πληθυσμού της υπαίθρου και σε πολλά ακόμη έργα που δεν είναι της παρούσης να απαριθμήσω.

Θα κλείσω εδώ αυτή τη σύντομη παρέμβαση μου γιατί γνωρίζω πως ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν θέλω να τον καταχραστώ. Ωστόσο κλείνοντας θα ήθελα να σταθώ ξεχωριστά στο θέμα του Αχελώου. Επιγραμματικά τονίζω ότι ο Θεσσαλικός Κάμπος αλλά και η εθνική οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη το έργο της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο. Κατά την εκτίμηση μας οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση στο θέμα είναι καταστροφική για το περιβάλλον, για τον Έλληνα Αγρότη και την εθνική οικονομία.  Ελπίζουμε η κυβέρνηση να φροντίσει να ολοκληρώσει το έργο γιατί όπως λένε και στο χωριό μου «φάγαμε το βόδι και δεν πρέπει να κολλήσουμε στην ουρά».




Total
0
Shares
Previous Article

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας

Next Article

Official store από τα Τρίκαλα BC Aries