Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός Κ. Αγοραστού στο 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Χαιρετισμός Κ. Αγοραστού στο 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

 

Κ. Αγοραστός στην έναρξη του 35ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Καρδίτσα: «Θεσμός με βαθύ αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλίας και γενικότερα της χώρας μας»

«Το ερασιτεχνικό θέατρο έχει πολλά κοινά με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε και υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία. Στο επίκεντρό της είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την έναρξη του 35ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Καρδίτσα.

«Η «καρδιά» του Ερασιτεχνικού Θεάτρου χτυπά στην Καρδίτσα. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού για την επιτυχή διοργάνωση του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας» είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο κ. Αγοραστός μίλησε για το θεσμό υποστηρίζοντας ότι έχει αφήσει βαθύ το αποτύπωμά του στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά ολόκληρης της χώρας. Παράλληλα ανέφερε τη μεγάλη συνεισφορά του θεσμού στην εξέλιξη του ανθρώπου και στην ανάπτυξη της συλλογικότητας σημειώνοντας ότι «είναι κυρίως ένα πεδίο όπου ασκείται κάποιος στη συμμετοχή στην ομάδα και στη συλλογική δημιουργία. Είναι τέχνη συλλογική, η οποία και εμπεριέχει τις άλλες τέχνες. Τις θέλει συνδημιουργούς και απαιτεί «θεατρική και σκηνική συντροφικότητα». Για να κατακτήσει κανείς αυτή τη συντροφικότητα, πρέπει και να τη θέλει, αλλά και να αφοσιωθεί στην εμπέδωσή της. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο ερασιτέχνης καλλιεργείται, εντρυφώντας σε κείμενα, ιστορικότητα, κοινωνικές συνθήκες, ψυχολογικές παραμέτρους. Μορφώνεται εντός της ομάδας και του στόχου της, συνεισφέροντας και ο ίδιος στη μόρφωση και την καλλιέργεια των άλλων με τη δική του συμβολή, τη δική του προίκα».

«Το ερασιτεχνικό θέατρο πέραν των άλλων προσφορών του χαρίζει σε όσους συμμετέχουν την ικανοποίηση της συλλογικής προσπάθειας, τη χαρά της δημιουργίας και την εμπειρία της ανακάλυψης νέων κόσμων και ανθρώπινων πτυχών που δεν είχαν φανταστεί ακόμα και για διπλανά τους, γνωστά, οικεία πρόσωπα. Πάνω από όλα όμως, δίνει τη χαρά της προσφοράς στη μικρή τους πόλη, στο σχολείο, το εργατικό συνδικάτο, στην κοινωνία» επεσήμανε ακόμη ο κ. Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρομοίασε το ερασιτεχνικό θέατρο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπογραμμίζοντας ότι «το ερασιτεχνικό θέατρο έχει πολλά κοινά με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε και υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία. Στο επίκεντρό της είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ο κατ΄ εξοχήν ανθρωποκεντρικός θεσμός καθώς κάθε πτυχή του έργου και της αποστολής της αφορά την καθημερινότητα κάθε οικογένειας».




Total
0
Shares
Previous Article
Χαιρετισμός Γ. Κωτσού στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Χαιρετισμός Γ. Κωτσού στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων