Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός Γ. Κωτσού στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ
Χαιρετισμός Γ. Κωτσού στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΤΟ 35Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Ο Νομός Καρδίτσας βρίσκεται σήμερα στην πολύ ευχάριστη θέση να διοργανώνει το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Ως Περιφερειακή Ένωση Θεσσαλίας είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι έχουμε την τύχη να στηρίζουμε αδιάλειπτα αυτόν τον θεσμό που ομολογουμένως έχει εντυπωσιάσει τον κόσμο της υποκριτικής!

Όλοι δε οι Καρδιτσιώτες θα πρέπει να αισθανόμαστε προνομιούχοι διότι διεξάγεται στην περιοχή μας ένα τόσο ποιοτικό και συνάμα ανταγωνιστικό Φεστιβάλ Τέχνης, ζηλευτό σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Η βασική διοργανώτρια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας έχει κάνει βέβαια διαχρονικά, ουσιαστική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.

Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις διοικήσεις της διότι με στενή συνεργασία και προσωπική, ανιδιοτελή προσφορά, επέτυχαν να διατηρήσουν το επίπεδο της διοργάνωσης στην κορυφή του καλλιτεχνικού στερεώματος!

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ανάγκασε επιτέλους το Υπουργείο Πολιτισμού να στρέψει το βλέμμα του στο Νομό μας και να ανταποκριθεί στο κοινό κάλεσμα να συνδράμει την φετινή οργανωτική προσπάθεια.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για επίσημη αναγνώριση της μοναδικής σημαντικότητας του Π.Φ.Ε.Θ. Καρδίτσας, το οποίο έχει συμβάλλει καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια στην προσέλκυση νέων ανθρώπων στο θέατρο και στην προαγωγή του πολιτισμού στη χώρα μας.

Εξάλλου ο ερασιτεχνικός χαρακτήρας του πιστεύω, είναι όχι μόνο το κυρίαρχο κίνητρο για την αθρόα συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία, αλλά και το μυστικό της ξεχωριστής επιτυχίας του θεσμού!

Εδραιωμένη πεποίθησή μου είναι ότι οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να προσφέρουμε την αρωγή μας για την διατήρηση της ακμαιότητας του Φεστιβάλ στο μέλλον, θέτοντας ως μεγάλο στόχο η φήμη του σύντομα να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα!

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε, αρκεί μόνο να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να εργαστούμε ομαδικά, με σχέδιο και όραμα για τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος Μουζακίου
Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article
4os plasthrios dromos

4ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσας - Δηλώσεις συμμετοχής

Next Article
Χαιρετισμός Κ. Αγοραστού στο 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Χαιρετισμός Κ. Αγοραστού στο 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας