Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φωτοτυπία του περσινού είναι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δ. Σοφάδων για το 2018

  • Οι δημότες συνεχίζουν να παραμένουν ακροατές των έργων και θεατές των λόγων της δημοτικής αρχής

Χωρίς εκπλήξεις, η δημοτική αρχή παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δ. Σοφάδων για το 2018. Δεν περιμέναμε κάτι σπουδαίο και μας δικαίωσε η φτώχεια της εισήγησης και η απαξίωση της συζήτησης λόγω των αναπάντητων ερωτημάτων και του ελάχιστου χρόνου που δόθηκε για τις τοποθετήσεις μας.

Φέτος κατόρθωσε να μην κάνει μπάχαλο τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, η μετριότητα των δυνατοτήτων της στάθηκε και πάλι ανυπέρβλητο εμπόδιο για να μπορέσει ανταποκριθεί στη σοβαρότητα του θέματος. Μας παρουσίασε λοιπόν το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δ. Σοφάδων για το 2018 τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή «φωτοτυπία» των αντίστοιχων περσινών. Η μόνη αλλαγή, είναι η χρονιά στον τίτλο.

Το προεκλογικά πολυδιαφημισμένο «όραμα του δημάρχου» σμίκρυνε πλέον τόσο πολύ που «χωράει» μέσα σε μια φωτοτυπική μηχανή. Αυτό είναι το τραγικό αποτέλεσμα μιας ανεπαρκούς κι ακίνητης δημοτικής αρχής, η οποία μετά από τρεισήμισι χρόνια διοίκησης:

  1. Κατόρθωσε να δημοπρατήσει μόνο 8 έργα κι απ’ αυτά να τελειώσει μόνο το ένα.
  2. Κατόρθωσε να πάρει δάνεια που το ύψος τους φτάνει και ξεπερνάει όλα όσα χρωστάει ο Δήμος για τα δάνεια που πήρε τα προηγούμενα 20 χρόνια
  3. Κατόρθωσε να διπλασιάσει τις οφειλές των δημοτών προς το Δήμο. Από 1,8 εκ. ευρώ που ήταν οι οφειλές το 2015 έγιναν πλέον 3,5 εκ. ευρώ και η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα για να εισπράξει τα ενοίκια των χωραφιών, τα τέλη ύδρευσης, τα τέλη άρδευσης, τα πρόστιμα αυθαιρέτων κλπ
  4. Κατόρθωσε να κάνει χειρότερες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες (π.χ. σε πολλές κοινότητες η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται πλέον μία φορά την εβδομάδα αντί δύο που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια).
  5. Κατόρθωσε να συμπεριλάβει μόνο 250.000 ευρώ περίπου για έργα στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής μας μέσα σ έναν προϋπολογισμό που προβλέπει έργα ύψους 3,7 εκ. ευρώ.
  6. Κατόρθωσε να απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε δραστηριότητα προώθησης των τουριστικών δυνατοτήτων του Δήμου με αιχμή του δόρατος τον ιαματικό τουρισμό αλλά και άλλες εναλλακτικές μορφές.

Η μόνη κινητικότητα της δημοτικής αρχής παρατηρείται όταν χτυπάει παλαμάκια στον εαυτό της για όσες δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα υλοποιούν άλλοι φορείς στην περιοχή μας: Μ’ αυτόν τον τρόπο όμως οι ανάγκες του τόπου μας μέρα με τη μέρα διογκώνονται χωρίς να υπάρχει κανένας σχεδιασμός αντιμετώπισής τους. Δυστυχώς, οι «φιέστες» που κατά καιρούς διοργανώνονται καλύπτουν μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες του δημάρχου, χωρίς να οδηγούν σε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι μπήκαμε στην τέταρτη χρονιά κι ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας συνεχίζουν να μένουν «ακροατές των έργων και θεατές των λόγων» του!!! 

Για την Μείζονα Μειοψηφία του Δ. Σοφάδων

ο τέως Δήμαρχος 

Μπάμπης Παπαδόπουλος




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικά 73 ετών ο Παναγιώτης Κωστόπουλος

Next Article

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αφορμή την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη