Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπό το φως των βεγγαλικών το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Μουζάκι

anamma dentrou mouzaki 13

 

Φαντασμαγορικό το θέαμα που απόλαυσαν οι κάτοικοι του Δήμου Μουζακίου και περιχώρων στην τελετή του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης το βράδυ της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019.

Η συγκέντρωση…αθρόα. Κόσμος, φωνές, μουσικές, χρώματα, φώτα, κάλαντα συνέθεσαν ένα μαγικό σκηνικό που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του «Τεχνόδρομου Μουζακίου» και την έλευση  του εορτασμού της Θεαγέννησης.

Την βραδιά προλόγισε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα κ.Ελένη Ρούσσα η οποία ανέφερε πως η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου Μουζακίου, τη ΔΗΚΕΔΗΜ, την Τ.Κ. Μουζακίου και τον Εμπορικό Σύλλογο. Οι Βουλευτές της Ν.Δ Καρδίτσας κ.Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Κωτσός απέστειλαν επιστολή στην οποία εύχονταν καλές γιορτές σε όλους μιας και λόγω υποχρεώσεων δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Σερίφης Ηλίας  και μιλώντας στους παρευρισκόμενους  είπε χαρακτηριστικά πως πρώτη φορά εδώ και χρόνια φωταγωγείται το δέντρο στο Μουζάκι από καινούργιο Δήμαρχο και πως ο Τεχνόδρομος στηρίχθηκε από όλους, εθελοντές, Δημότες συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Δημάρχου και ευχήθηκε χαριτολογώντας να είναι πιο γουρλής ο τωρινός….. από τον προηγούμενο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος εν συνεχεία δήλωσε πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ζεστασιάς της θαλπωρής για να ζεσταθούν οι ψυχές μας για να δεχθούν το Χριστό. Και εξακολούθησε πλέκοντας το εγκώμιο του κ.Στάθη τονίζοντας πως ο Δήμαρχος Μουζακίου προάγει την εξωστρέφεια και πως η προσπάθειά του πρέπει να υποστηριχθεί από όλους τους κατοίκους της περιοχής συμπεριλαμβανομένου και του εμπορικού κόσμου ούτως ώστε το Μουζάκι να αναδειχθεί σε πρότυπο Δήμο. Τελειώνοντας ευχήθηκε υγεία και ευημερία σε όλους τους παριστάμενους και στις οικογένειές τους.

Ο κ. Φάνης Στάθης χαιρέτισε τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους κοινοτήτων, τους Προέδρους και μέλη Συλλόγων, τους τοπικούς φορείς, τον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου και όλους τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε χρόνια πολλά και συνέστησε αγάπη, ομόνοια, σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ όλων για να μπορέσουν από κοινού να πάνε το Δήμο ένα βήμα παραπέρα. Επίσης τόνισε πως πρέπει να στηρίξουν όλοι όσο μπορούν τις άπορες οικογένειες και μέσω των δομών των Κέντρων Κοινότητας και «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και εθελοντών να συνδράμουν όλοι ώστε να περάσουν οι ευπαθείς ομάδες όμορφες γιορτές. Και τελειώνοντας το χαιρετισμό του κάλεσε την παιδική χορωδία του Δήμου να μετρήσουν από το δέκα αντίστροφα για να επιτευχθεί η φωταγώγηση του Δέντρου.

5,4,3.2.1……..και εγένετω ΦΩΣ!

Ο ουρανός φεγγοβόλησε από τα πυροτεχνήματα, οι αγγελικές φωνές της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Μουζακίου με την ηχητική υπόκρουση της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου έστειλαν στο σύμπαν μελωδίες χαράς και αγαλλίασης και ο Άη Βασίλης μοίρασε λιχουδιές, ζαχαρωτά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα σε όλους.

Μια πραγματικά άριστα οργανωμένη και ενορχηστρωμένη εκδήλωση που εντυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στη μνήμη όλων μας. Και του χρόνου με υγεία.

Η άδολη και αγνή αγάπη να …ακολουθεί τα βήματα σας

Καλές γιορτές σε όλους.

Ιωάννα Κρίκου




Total
0
Shares
Previous Article
diadhmotikh1

Σημαντικές αποφάσεις της Διαδημοτικής Συνεργασίας Αγράφων-Αργιθέας-Λίμνης Πλαστήρα

Next Article
tsiaras

Κώστας Τσιάρας: Ανάγκη «ταχύτερης εκκαθάρισης των φορολογικών υποθέσεων των πολιτών στα Δικαστήρια»

Related Posts