Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπόλογοι στην Ιστορία οι Βουλευτές που θα υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

Ομιλία του Κώστα Τσιάρα στη Βουλή: Υπόλογοι στην Ιστορία οι Βουλευτές που θα υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών 

«Πέρα από τη συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υφίσταται η ατομική ευθύνη του κάθε βουλευτή που θα βάλει την υπογραφή του σε αυτήν τη επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία». Αυτό ανέφερε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έκανε λόγο για πολλά ζητήματα που δεν έχουν απαντηθεί από την κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της ότι «αρνείται να καταθέσει στη Βουλή το προοίμιο και το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων. «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος επιχειρεί να εμπαίξει τους Βουλευτές και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, καθώς δεν κατέθεσε το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία, αλλά το Σύνταγμα όπως ίσχυε πριν την Αναθεώρησή του, το οποίο μάλιστα κατέβασε από το διαδίκτυο» υποστήριξε ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα, επέστρεψε στους Βουλευτές της πλειοψηφίας τις κατηγορίες περί εργαλειοποίησης του Σκοπιανού ζητήματος. «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η συγκεκριμένη λύση με τα Σκόπια συνιστά ένα ιδεολογικό ζήτημα για τους ίδιους. Δεν είναι, όμως, δημοκρατικό μία κυβέρνηση να μετατρέπει την ιδεοληψία της σε εθνική επιλογή, έχοντας μάλιστα αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης» σημείωσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπαναχώρηση από τις πάγιες εθνικές κόκκινες γραμμές. «Είναι προφανές ότι εγκαταλείφθηκε μία πολιτική 150 χρόνων» πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ίδιου του Πρωθυπουργού. «Όταν ο κ. Τσίπρας κατέθετε την περασμένη βδομάδα περιχαρής στα πρακτικά της Βουλής τη ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων, απέκρυπτε πως υπάρχει σε αυτήν αναφορά στον «μακεδονικό λαό» και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας όψιμη την αποχώρησή του από τη συγκυβέρνηση. «Ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, πριν την υπογραφή της, τον περασμένο Ιούνιο, υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν το έπραξε. Έδωσε έτσι το στυλό στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον κ. Ζάεφ» είπε. Παράλληλα, χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη τη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος τάσσεται εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΖΑ, αλλά της δίνει τις αναγκαίες ψήφους για να κυρώσει τη Συμφωνία.

Τέλος, επανέλαβε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας πως η κυβέρνηση άνοιξε το ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων με προφανή μικροκομματική σκοπιμότητα να διχάσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση. «Αντί να διχάσει την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τσίπρας δίχασε την κυβέρνηση του, διασπώντας την συμμαχία του με τον κ. Καμμένο. Και με τις γελοίες θεωρίες της κυβέρνησης περί ακροδεξιών και ετερόκλητου όχλου όσων συμμετείχαν στα μεγάλα συλλαλητήρια, αντί να διαιρέσει την κοινωνία τελικά χαλύβδωσε την ενότητα του λαού απέναντι στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.




Total
0
Shares
Previous Article

Η σημασία του τμήματος «Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη Παιδική Ηλικία» για την Καρδίτσα

Next Article
BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

Οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο Σοφάδων