Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπενθύμιση για τη ρύθμιση οφειλών και ενημέρωση δημοτών, από τον Δήμο Πύλης

Υπενθύμιση για τη ρύθμιση οφειλών και ενημέρωση δημοτών μας για  οφειλές που προκύπτουν από  εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το Ν. 1337/1983.

Ο Δήμος Πύλης, στο πλαίσιο του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α’) «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», υπενθυμίζει την λήξη  ρύθμισης οφειλών, που είναι η 26/06/2015 και καλεί τους οφειλέτες του Δήμου που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Δηλαδή:

Τέλη, πρόστιμα Κ.Ο.Κ., μισθώματα κ.λ.π., που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015.

Γνωρίζουμε στους συνδημότες μας, κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Πύλης, ότι:

Οι τελευταίες ειδοποιήσεις πληρωμής – οφειλής που εστάλησαν από τον Δήμο αφορούν  υποχρεώσεις ιδιοκτητών από εισφορά σε χρήμα λόγω της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Πύλης στις θέσεις:

  1. Στο δεξιό της Εθνικής Οδού Πύλης – Τρικάλων,
  2. Στην περιοχή ΛΑΚΚΟΣ της Τ.Κ. Πύλης,
  3. Στην περιοχή ΠΕΡΙΒΟΛΙ – ΤΖΑΚΙ της Τ.Κ. Πύλης.
  4. Στην περιοχή ΚΑΚΚΟΥΡΙ  της Τ.Κ. Πύλης.

Αποτελεί υποχρέωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, παρά το γεγονός της κρίσης που περνάμε σήμερα, η χρέωση αυτών των οφειλών, δεδομένου ότι το σχέδιο πόλεως Πύλης έγινε το έτος 1995 και η πράξη εφαρμογής το έτος 2002 και έπρεπε από τότε να γίνει αυτό που έγινε σήμερα.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με την αριθμ. 200/2005 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αποφάσισε την λήψη αυτών των χρημάτων.

Με την αριθμ. 58/2007 απόφαση του εγκρίθηκε ο Πίνακας και η κατάσταση υπολογισμού εισφορών σε χρήμα και γη που εκπονήθηκε από τον πολιτικό μηχανικό κ. Μπελετσιώτη Σπυρίδωνα – Α.Μ. 13207.

Για «άγνωστους λόγους»  η προηγούμενη Δημοτική Αρχή «έθαψε» την απόφαση της, η οποία από τον Νόμο ήταν και είναι υποχρεωτική και υπάρχουν  ευθύνες για την πράξη αυτή στους διοικούντες.

Απλώς προς ενημέρωση:

Όλες οι ιδιοκτησίες που εντάχθηκαν στο εγκεκριμένο σχέδιο όφειλαν εισφορά σε γη και χρήμα.

Εάν τότε που έγινε η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, οι ιδιοκτήτες θεωρούσαν  ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν την εισφορά σε χρήμα μπορούσαν να δηλώσουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας ότι επιθυμούσαν αντί της εισφοράς σε χρήμα  να αποδώσουν επί πλέον γη από την ιδιοκτησία τους ώστε να μην οφείλουν στο Δήμο εισφορά χρήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα Ταμείου του Δήμου. Τηλ.: 2434350133 & 2434350122  (κ. Τσαχρήστο & κ. Μπλουγούρα, κ. Κανέλα) καθώς και στην Δ/νση Πολεοδομίας & ΠεριβάλλοντοςΤηλ.: 2434352117 -119  (κ. Σιάφη- κ. Παιδή).




Total
0
Shares
Previous Article

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιείται στην Καλαμπάκα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κορασίδων

Next Article

Επανεξέταση του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων