Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Σκιάθου

  • Σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ αποκτά σύντομα η Σκιάθος μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 459.915,64 ευρώ
  • Κώστας Αγοραστός: “Η Σκιάθος αξίζει ένα τέτοιο γήπεδο μπάσκετ για τους νέους και τον αθλητισμό”

Ένα όνειρο ζωής για τη Σκιάθο, η απόκτηση ενός κλειστού γυμναστηρίου – γηπέδου μπάσκετ για την άθληση των κατοίκων του νησιού αλλά και των αθλητικών σωματείων του, έγινε σήμερα πραγματικότητα, μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου που έχει προϋπολογισμό περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα, ευρισκόμενος στη Σκιάθο και παρουσία του δημάρχου του νησιού κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας για τις Βόρειες Σποράδες κ. Νίκου Πλωμαρίτη και φορέων του νησιού, ο κ. Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την υλοποίηση του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 459.915,64 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και Κύριος του έργου ο Δήμος Σκιάθου.

Το έργο αφορά στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου στο νησί γηπέδου καλαθοσφαίρισης, στην πόλη της Σκιάθου. Η κατάστασή του σήμερα δεν εξασφαλίζει ούτε την ασφαλή χρήση του από τους νέους και τους χρήστες του, ούτε όμως τη συνεχή λειτουργία του λόγω του ότι είναι ανοικτό.

Η βελτίωση αφορά στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με κινητά ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργείται ένας χώρος αναψυχής και άθλησης σύμφωνα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, για διάθεση στους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αναβάθμιση και στέγαση του γηπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών και των φορέων της Σκιάθου. Με το έργο αυτό ο Δήμος Σκιάθου αποκτά έναν σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ).

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: “Πριν από μερικές ημέρες υπογράψαμε την προέγκριση συμβασιοποίησης και σήμερα έφθασε η στιγμή της ευόδωσης των προσπαθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των φορέων του νησιού, ώστε να υπογραφεί και η σύμβαση του έργου για να ξεκινήσουν οι εργασίες και το συντομότερο δυνατό, το νησί του Παπαδιαμάντη να αποκτήσει το δικό του κλειστό γήπεδο μπάσκετ αλλά και ένα γυμναστήριο – πολυχώρο που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή.

ΓΗΠΕΔΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ-2

Είναι η στιγμή που η ηθική ικανοποίηση περισσεύει, αφού ενώνοντας τις δυνάμεις μας όλοι μαζί, νικήσαμε τις δυσκολίες που δημιουργεί η σημερινή τραγική κατάσταση που έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην κοινωνία και τους πολίτες.

Τέτοιες ημέρες σαν τη σημερινή, είναι ημέρες που αποπνέουν ελπίδα και αισιοδοξία. Εμείς, συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας και στον τομέα του αθλητισμού, δείχνοντας καθημερινά και στην πράξη πως η Θεσσαλία είναι κατ’ εξοχήν αθλητική περιφέρεια.

Η ευχάριστη συγκυρία δε, της πρόσφατης κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την εθνική μας ομάδα των εφήβων μπάσκετ, στο κλειστό του Βόλου, αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση ότι πορευόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση ως τοπική αυτοδιοίκηση.

Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ και αυτό σημαίνει πως αρκετοί άνθρωποι θα βρουν δουλειά, ενώ χρήμα θα πέσει και στην πραγματική οικονομία.

Με την ολοκλήρωση του έργου που εύχομαι να γίνει ταχύτερα από το χρονοδιάγραμμα, η Σκιάθος θα αποκτήσει νέα αθλητική πνοή, αφού οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα άθλησης σε κλειστό χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές. Είναι κάτι που το αξίζει η Σκιάθος, οι νέοι και όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό”.

Simvasi-Skiathos-1




Total
0
Shares
Previous Article

Περιοδεία του δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα

Next Article

Συνελήφθη 76χρονη για κατοχή κάνναβης και καλλιέργεια δενδρυλλίων στην Καρδίτσα

Related Posts