Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπέρ πεσόντων εκδήλωση–δέηση στο χωριό της Οξυάς,τόπο καταγωγής του πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940.

Την ερχόμενη Κυριακή, 18/10, η υπέρ πεσόντων εκδήλωση – δέηση στο χωριό της Οξυάς, τόπο καταγωγής του πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940.

     Την εκδήλωση διοργανώνει ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, με πρωτοβουλία του οποίου αυτή ξεκίνησε και καθιερώθηκε στο χωριό τα τελευταία χρόνια.

     Η εκδήλωση διοργανώνεται στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του οικισμού Πλατάνια Οξυάς, γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940, και από φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

     Στην τελετή προσκλήθηκε να παραβρεθεί και να χοροστατήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος. Ομιλητής θα είναι ο κος Ντενησιώτης Ιωάννης, πρόεδρος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών νομού Καρδίτσας, μαθηματικός.

     Καλούνται όλοι οι Οξυώτες και οι φίλοι του χωριού να ανταποκριθούν για ακόμα μία φορά στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Συλλόγου της Οξυάς, που τιμά όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας, ταυτόχρονα, και την ιστορία του χωριού.

αφισα Οξυας




Total
0
Shares
Previous Article

40 συλλήψεις στη Θεσσαλία μετά από στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Next Article

Η Δομή Βοήθεια στο Σπίτι της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ Μουζακίου ξεκίνησε τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2015-2016

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…