Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό;

του Αποστόλη Κυρίτση, υποψήφιου της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι κοινή για όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συστήματος και ταυτίζεται με τον βασικό τους στόχο για τις  επερχόμενες εκλογές. Από τον «ώριμο» ΣΥΡΙΖΑ ως τη ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ και όλους τους συνεργάτες τους  επιδιώκουν να βάλουν με τις εκλογές αυτές ταφόπετρα σε κάθε λαϊκή ελπίδα για ανακούφιση, πολύ περισσότερο για ανατροπή των Μνημονίων και συνολικά της αντιδραστικής–αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής και επίθεσης που στοχεύουν να φουντώσει και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Να επιβάλουν στο λαό να αποδεχτεί (και με την ψήφο του) πως θα είναι «αιώνια» η ιμπεριαλιστική εξάρτηση και η επιτροπεία, πως είναι «αναπόφευκτη» η εξαθλίωσή του, η ανεργία, ο εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας. Να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση ακόμα και από κάθε σκέψη αντίστασης και πάλης γιατί αυτός ο δρόμος είναι τάχα «μάταιος», μιας και αυτός είναι που –υποτίθεται ότι- οδήγησε μετά τον ξεσηκωμό του 2010-12, στο τρίτο Μνημόνιο!

Στον αντίποδα ακριβώς αυτού του πολιτικού στόχου του συστήματος, των επίδοξων κυβερνητών του και των κολαούζων τους, βρίσκεται ο κεντρικός πολιτικός στόχος που θέλει να υπηρετήσει η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ)και Μ-Λ ΚΚΕ μέσα από την παρέμβασή της συνοψίζοντας και τη δική μας  απάντησή στο αρχικό ερώτημα. Ναι, υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό πέρα από την «παράδοσή του» που απαιτεί το σύστημα αλλά και έξω από τις «αριστερές» εκδοχές των αυταπατών, των συμβιβασμών και της απόσυρσης από τη μαζική πάλη που προπαγανδίζουν οι μικροαστικές-ρεφορμιστικές δυνάμεις (ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ΚΚΕ).

Ο δρόμος της Αντίστασης, της  Διεκδίκησης, της Αναμέτρησης! Ένας  δρόμος που δεν είναι «έτοιμος και στρωμένος» για να καλέσουμε τον λαό να τον «ακολουθήσει» δια της (εκλογικής) εξουσιοδότησης που θα δώσει σε μας ή σε όποιες άλλες δυνάμεις αναφέρονται ή μπορεί να αναφερθούν σε αυτόν. Αλλά ένας δρόμος  που χρειάζεται και μπορεί να τον ανοίξει ο ίδιος ο λαός, με την οργάνωσή του, τη συγκρότησή του και τη μαζική του πάλη. Σε αυτή τη βάση, η κατεύθυνση που προβάλλουμε, υπερασπίζουμε, παλεύουμε και σ’ αυτή την εκλογική  μάχη, έχει διπλό χαραχτήρα: Και κινηματικό και πολιτικό.

Κινηματικό, γιατί καλεί το λαό και τη νεολαία μαζικά σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, στις γειτονιές των πόλεων και στα χωριά, να συγκροτήσει εστίες αντίστασης και πάλης, με κεντρικό πολιτικό στόχο, σε αυτή τη φάση, να πετύχουμε ρωγμές στην επίθεση του συστήματος, για την ανατροπή του τρίτου Μνημονίου, για την ανατροπή συνολικά των Μνημονίων και της επίθεσης.

Πολιτικό, γιατί προτείνουμε, επιδιώκουμε και παλεύουμε, αυτοί οι αγώνες και όλος ο πλούτος των διεργασιών που θα αναπτύσσουν, να έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και τακτικά και στρατηγικά. Είναι αναγκαίο μέσα στο κίνημα και στην πάλη να δυναμώνει πολιτικά και οργανωτικά η αντιιμπεριαλιστική, επαναστατική, κομμουνιστική κατεύθυνση. Γιατί η πολιτική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη χώρα, η εμπλοκή της στις εντεινόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αντιθέσεις στην περιοχή, δείχνουν ολοένα πιο πειστικά την αναγκαία διέξοδο: Το σπάσιμο των δεσμών της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας, την ανάδειξη της εργατικής τάξης και του λαού σε δύναμη ικανή να θέσει το ζήτημα της αναμέτρησης για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό. Γι αυτό και για αυτή την πορεία και μέσα σε αυτή την πορεία αλλαγής των συσχετισμών και διαμόρφωσης των όρων της επαναστατικής προοπτικής, απαιτείται η συγκρότηση Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης που θα έχει ως κινητήρα του ένα Αριστερό Μέτωπο των αντιιμπεριαλιστικών και επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων που η ίδια η πάλη θα δυναμώσει, θα διαμορφώσει και θα αναδείξει.

Αυτό τον δρόμο, αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να προβάλλουμε και στην εκλογική μάχη. Έτσι νοηματοδοτούμε και την ψήφο μας. Σαν ψήφο καταδίκης των δυνάμεων του συστήματος, άρνησης των αυταπατών και της ανάθεσης, στήριξης των δυνάμεων της αντίστασης και του αγώνα, αμοιβαία δέσμευση υλοποίησης αυτής της κατεύθυνσης από την επόμενη των εκλογών.




Total
0
Shares
Previous Article

Γιατί γιορτάζουμε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού;

Next Article

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΥΓΕΙΑ

Related Posts

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»