Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την κρίση, ευκαιρία !!!

mouzaki drone

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την κρίση, ευκαιρία !!!

Γράφει ο Ηλίας Μπάλλας

Οι τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις και σπίτια που έφερε στο διάβα του ο Ιανός και η παγκόσμια κρίση που προέκυψε με την Πανδημία του Κορονοϊού διέλυσαν τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό του Δήμου μας και έφεραν τεράστια προβλήματα που για να αντιμετωπιστούν θα χρειαστεί περίσσεια θέληση και δύναμη εκ μέρους του Δήμου και το σημαντικότερο συνεργασία όλων των παρατάξεων, όλων των φορέων και ακόμα των απλών πολιτών.

Ο Δήμο μας πρέπει να στηρίξει την τοπική οικονομία και να αναπτύξει πρωτοβουλίες με συνεργασία και διαφάνεια προκειμένου να γίνουν τα έργα που θα αποκαταστήσουν τις ζημιές από τον Ιανό αλλά και να ολοκληρωθούν παλαιότερα σημαντικά υφέρποντα έργα (όχι με τον τρόπο που έγιναν τα δύο έργα για την αποκατάσταση των σκεπών των Σχολείων και των οδικών υποδομών)

Δύο από τα παλαιοτέρα υφέρποντα έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας και θα σταματήσουν την φτωχοποίηση της περιοχής μας, είναι η εκτροπή του Αχελώου, που λόγω των πρόσφατων καταστροφών ήρθε ξανά στην επικαιρότητα και μάλιστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και είναι μεγάλη ευκαιρία ο Δήμος μας με μια φωνή και με όλες τις δυνάμεις του να προωθήσει και να προβάλει το έργο αυτό με δύναμη και επιμονή σε όλους τους αρμοδίους φορείς και για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι αν είχε γίνει το έργο αυτό θα είχαμε αποφύγει την τεράστια καταστροφή της ευρύτερης Περιοχής της Περιφέρειας Καρδίτσας.

Και το δεύτερο έργο σταθμός για την τουριστική οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας είναι ο δρόμος Μουζάκι Λίμνη Πλαστήρα.

Το έργο αυτό έχει μια διαδρομή 50 χρονών και εδέησε να βρει το δρόμο του τον Νοέμβριο του 2019 με την ανάθεση σε εργολάβο η πρώτη φάση του έργου.

Τώρα γιατί ένα χρόνο τώρα ο εργολάβος δεν ξεκίνησε το έργο, πότε θα γίνει αυτό και αν η χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης του έργου εξασφαλίστηκε ή η προσπάθεια συνεχίζεται είναι ερωτήματα που απασχολούν σήμερα τους Δημότες του Διευρυμένου Δήμου Μουζακίου και κατ επέκταση το μέλλον του τόπου μας.-

Ο Δήμος Μουζακίου έχει κηρυχθεί σε περιοχή έκτακτης ανάγκης και είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα που υπάρχει θετικό κλήμα και στήριξη από την Κυβέρνηση και όλα τα Πολιτικά κόμματα να μην χάσουμε χρόνο, να αποκατασταθούν οι ζημιές, να γίνουν έργα που θα θωρακίσουν από παρόμοιες καταστάσεις το Μουζάκι και της Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας και να ολοκληρωθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα που καρκινοβατούν πολλά χρόνια

Μπάλλας Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Παναργιθεάτικη Συνδιάσκεψη: Διαρκής Διάλογος και Αιτήματα προς τον νέο Περιφερειάρχη και παρατάξεις ΠΣ Θεσσαλίας - Είμαστε όλοι ... πρώτα, Ανατολικο - Αργιθεάτες, λόγω... Ιανού!

Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας: Ζωντανή δημογραφικά Κοινότητα με μαθητές σε ... χωματόδρομους επικίνδυνους λόγω ..."σύγχυσης αρμοδιοτήτων"

Next Article
Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας