Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τόπος τουριστικού προορισμού το Μαυρομμάτι με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα

Με την ευκαιρία της τελευταίας επίσκεψης 50 ατόμων από την Αθήνα  στο χωριό μας το ιστορικό Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του μεγάλου Στρατηγού του ’21 Γ. Καραϊσκάκη  και ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου αναδεικνύονται  δύο πράγματα.

Πρώτον  ότι οι τεράστιες προσπάθειες  δεκαετιών από τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο προς την κατεύθυνση της τουριστικής προβολής του χωριού μας  βαδίζουν σε σωστό δρόμο  και δεύτερον  ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν αρχίσει  και αποδίδουν καρπούς. Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια οι επισκέπτες που έρχονται στο χωριό μας έχουν ξεπεράσει κάθε συγκρατημένη αισιοδοξία που υπήρχε πριν από δέκα, δεκαπέντε χρόνια.

Όλα αυτά τα θετικά για τον τόπο μας φυσικά δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά τεράστια προσπάθεια δεκαετιών.

Οι επισκέπτες που έρχονται οργανωμένα πλέον στο χωριό μας και σχολεία κάθε βαθμίδας, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους πέντε χιλιάδες [5.000]  σε ετήσια βάση, χωρίς να συνυπολογίζουμε τους μεμονωμένους  επισκέπτες και αυτούς  που έρχονται στις υψηλού επιπέδου πολιτιστικές μας εκδηλώσεις όπως στα “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ”.

Στο Μαυρομμάτι ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα σε πολύ μικρό Γεωγραφικό χώρο με ότι  θετικό συνεπάγεται γι΄αυτόν, να δει και να απολαύσει σπάνιας ομορφιάς και μοναδικότητας  ιστορικού  και Θρησκευτικού ενδιαφέροντος σημεία και μνημεία όπως η σπηλιά που γεννήθηκε ο Γ. Καραϊσκάκης, την Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου – Καραϊσκάκη, το σπίτι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” με τα μοναδικά και σπάνια εκθέματά του, το μοναδικό στον κόσμο εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Βουκόλο πρώτου Επισκόπου Σμύρνης και να  απολαύσει τον καφέ του στην όμορφη πλατεία με τα παραδοσιακά καφενεία όπου δεσπόζει ο έφιππος ανδριάντας του ήρωα.

Αρωγός φυσικά σε όλη αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου μας  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου και ο εκάστοτε πρόεδρος του χωριού μας με έμπρακτη τη στήριξή τους  όλα αυτά τα χρόνια καθώς και ορισμένοι ευαισθητοποιημένοι  επαγγελματίες.

Η συλλογική προσπάθεια για την περεταίρω  Ιστορική – Θρησκευτική τουριστική προβολή του τόπου μας συνεχίζεται με αμείωτο ζήλο για το καλό όχι μόνο του Μαυρομματίου αλλά όλης  της περιοχής, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα οφέλη στο άμεσο μέλλον  θα είναι για όλους μας πολλαπλά.

Mouseio-Karaiskaki Efipos-andriadas-karaiskaki

Episkeptes-Athina


Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Καρδίτσας “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

Για το Δ.Σ. – Ο Πρόεδρος

Δ. Γιώτης




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεχίζονται οι εργασίες στο εσωτερικό του Πνευματικού Κέντρου Καναλίων

Next Article

«Ανάβει» το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο ο Δήμος Μουζακίου