Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τσιτσάνης με συμφωνική ορχήστρα και βιβλία μαζί με escapes rooms στα Τρίκαλα!

Μουσική και τέχνη στα Τρίκαλα. Και βιβλίο και χορωδία και Τσιτσάνης και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και Αττίκ και κινηματογράφος και «δωμάτια απόδρασης»!

Πλήθος εκδηλώσεων στην Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης 2017, στο 3ο Trikalart, που διοργανώνει το Μουσείο Τσιτσάνη και στηρίζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, στην έναρξη των εκδηλώσεων (διαρκούν μέχρι 6 Ιουλίου οι μουσικές εκδηλώσεις) η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη καλωσόρισε τους τρικαλινούς, αναφερόμενη στο πλήθος των συνεργασιών και των δράσεων που φέτος πρωτοτυπούν. Διότι στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, σε δροσερές βραδιές δίπλα από τον ποταμό Ληθαίο, υπάρχει και έκθεση βιβλίου από τρικαλινούς βιβλιοπώλες και προβολή από την Κινηματογραφική λέσχη Τρικάλων και εκδηλώσεις από τη Δημοτική βιβλιοθήκη και «Δωμάτια απόδρασης» μέσα στον χώρο του παλιού διοικητηρίου των πρώην φυλακών (από 6 μέχρι 13 Ιουλίου)!

Η δε έναρξη, δεν μπορούσε να ήταν καλύτερη: η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων παρουσίασε συνθέσεις κλασικής μουσικής, αλλά και Ελλήνων συνθετών συνοδεία χορωδίας, με το αποκορύφωμα να είναι ο μαγικός Τσιτσάνης,. Ακολούθησε το Σάββατο, η γνώριμη και διάσημη Ορχήστρα Τσιτσάνη με εξαιρετικό λαϊκό πρόγραμμα βασισμένο στις μελωδίες των τρικαλινών συνθετών και στιχουργών και την Κυριακή η σειρά των συνθέσεων του Αττίκ με τον Γιώργη Χριστοδούλου, με τα έργα του συνθέτη στο Παρίσι και αγαπημένες μελωδίες, συνοδεία της Αναστασίας Σπύρου.

Διάλειμμα στις μουσικές εκδηλώσεις τη Δευτέρα, με την προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, του ελληνικού μουσικού ντοκιμαντέρ Στρίγγλες ή String-less, βραβευμένου από το κοινό στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πριν τρεις μήνες. Η προβολή αθ γίνει στο θεατράκι του Ληθαίου, δίπλα από το μουσείο Τσιτσάνη.
Την Τρίτη 4 Ιουλίου, μουσική παράσταση για νέους από τον Κώστα Στάθη, με ροκ – έντεχνο πρόγραμμα και την Πέμπτη 6 Ιουλίου, έθνικ και απραδοσιακά τραγούδια από τρικαλινούς μουσικούς με αγάπη για την ελληνική παράδοση.

Ενδιάμεσα, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «Το Δημοτικό Τραγούδι. Αποτύπωση της ιδιοπροσωπίας του νεώτερου ελληνισμού», από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 σο0τν αύλειο χώρο του Μουσείου.

Παραλλήλως, οι ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων Καράσης Αθανάσιος, Μπάλλα Αικατερίνη, Πανουργιάς, Παπαγιάννη Δήμητρα και Τσιοπελάκος Κώστας, εκθέτουν σε ειδικό χώρο, «παντρεύοντας» το βιβλίο με τη μουσική και την τέχνη με το βιβλίο.

Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλους!

trikalart 2017 1

trikalart 2017 2

trikalart 2017 3

trikalart 2017 5

trikalart 2017 6

trikalart 2017 7

trikalart 2017 8

 


Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Καρδίτσα: Ξεκινά τη Δευτέρα 3/7 η λαϊκή αγορά στην πλατεία Λάππα

Next Article

Πετρογέφυρα και Εκπαίδευση με τα Πετρογέφυρα των Δήμων Πύλης, Μουζακίου, Αργιθέας

Related Posts