Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τσιάρας: Κοινή παραδοχή η αποτυχία του αναπτυξιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν φτάνουν λεφτά στην αγορά

Κωνσταντίνος Τσιάρας

 

Τσιάρας: Κοινή παραδοχή η αποτυχία του αναπτυξιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν φτάνουν λεφτά στην αγορά

«Τριάντα τρεις μήνες μετά την ψήφιση του, είναι κοινή παραδοχή πως ο αναπτυξιακός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε» σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, την οποία συνυπογράφουν 45 ακόμα Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι Βουλευτές τη Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν πως παραμένουν αδιάθετα σημαντικά κονδύλια λόγω αναποτελεσματικών πολιτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται πόρους προκειμένου να διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις απασχόλησης αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Υπογραμμίζοντας τις ατελέσφορες ρυθμίσεις του υφιστάμενου νόμου, οι ερωτώντες Βουλευτές υπογράμμισαν πως «ακόμη και αν υπήρχαν επιχειρήσεις που είχαν ολοκληρώσει το 100% του έργου, στην πραγματικότητα δε μπορούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες να υποβάλλουν αίτημα τελικού ελέγχου, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα το πληροφοριακό σύστημα» και άφησαν  σαφείς αιχμές πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταπολεμά, τελικά καλλιεργεί τη διαφθορά.

Ταυτόχρονα υποστηρίζουν πως: «Ενώ στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας απέναντι στη διαφθορά, η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία τις αφαίρεσε. Ενδεικτικά, παλαιότερα η αξιολόγηση γίνονταν από δύο τυχαίους εξωτερικούς αξιολογητές εγγεγραμμένους στο ειδικό μητρώο, και αν υπήρχε διαφοροποίηση χρησιμοποιούνταν τρίτος αξιολογητής, χωρίς καμία ανάμειξη υπηρεσίας ή της πολιτικής ηγεσίας. Με το νόμο της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η αξιολόγηση γίνεται από μόνο έναν ειδικό, του οποίου την επάρκεια κρίνει ειδική επιτροπή που συστήθηκε με δυνατότητα να τροποποιεί κατά το δοκούν την τελική αξιολόγηση». Καταλήγουν δε πως: «Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τέτοιες λογικές αφήνουν σημαντικά περιθώρια εξυπηρέτησης ημέτερων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων».

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για τον αριθμό των επενδυτικών σχεδίων που  έχουν λάβει χρηματοδότηση μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ζητούν από την κυβέρνηση να διασαφηνίσει αν θεωρεί επιτυχημένη τη μέχρι τώρα λειτουργία του αναπτυξιακού της νόμου και καλεί τον Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν είναι έτοιμο το πληροφοριακό σύστημα προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε αιτήματα τελικού ελέγχου στα καθεστώτα «Νέες και Ανεξάρτητες Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού».

Τέλος, ρωτούν για τον τρόπο και τις διαδικασίες συγκρότησης του Μητρώου Αξιολογητών και Ελεγκτών και ζητούν να ενημερωθούν οι πολίτες αν είναι αληθές πως έγινε απευθείας ανάθεση σε φυσικό πρόσωπο για την παροχή συμβουλευτικής υπηρεσίας με θέμα τον έλεγχο και την αξιολόγηση των δικαιολογητικών των υποψηφίων προς εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών και αν ισχύει πως άμεσος συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα τοποθετήθηκε Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.




Total
0
Shares
Previous Article

Στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού στην Καρδίτσα η Φανή Τσιρογιάννη

Next Article
Ολοκληρώνεται η έκθεση "Νέοι Χαράκτες 2018-2019" στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Ολοκληρώνεται η έκθεση "Νέοι Χαράκτες 2018-2019" στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας