Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Τσακίζουν» και  τους αιμοδότες της ελληνικής οικογένειας

Οι δεσμεύσεις, οι υποσχέσεις και οι βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, ότι δεν θα προβούν σε νέες μειώσεις συντάξεων, διαψεύστηκαν, όπως άλλωστε συνηθίζεται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά συρροή δηλώσεις του Τσίπρα και της παρέας του, του τύπου: «Ευκρινής και απαραβίαστη, είναι η κόκκινη γραμμή για το ασφαλιστικό και δεν υπάρχει περίπτωση να προβούμε σε μειώσεις κύριων συντάξεων».

Ταυτόσημες έννοιες τελικά, ΣΥΡΙΖΑ και  πολιτική απάτη.

Οι περικοπές στις συντάξεις θεωρούνται πλέον δεδομένες, σε ποσοστά από 5% έως 12% και η προαναγγελία έγινε από τον ίδιο τον Τσίπρα, στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη.

Εάν δε, γίνουν δεκτές οι ποσοτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, ότι πέραν του 1,8 δις ευρώ λείπουν άλλα 2,2 – 3 δις ευρώ, τότε είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα προβεί και σε νέες περικοπές, κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι τελικές μειώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες και να φτάσουν στα επίπεδα του 15% για συντάξεις που στο σύνολό τους, κύριες και επικουρικές, ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ.

Το πλαφόν βεβαίως  των 1.200 ή 1.400 ευρώ, είναι το μικτό ποσό του συνόλου κύριας και επικουρικής  και εννοείται ότι τα «καθαρά» χρήματα, που ο συνταξιούχος παίρνει στα χέρια του, σαφώς είναι κατά πολύ, λιγότερα.

Οφείλουμε βέβαια να παραδεχτούμε, ότι ποτέ δεν έκρυψαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πως πλούσιο θεωρούν, όποιον  έχει 1.000 το μήνα εισόδημα. Το δήλωναν απερίφραστα στο παρελθόν, αλλά δεν αφομοιώθηκε από τους  πολίτες στο βαθμό που θα έπρεπε.

Επί σειρά ετών βεβαίως, η αριστερά, υποτίθεται, ότι μάχονταν και υπερασπίζονταν  τα κεκτημένα του λαού. Οικειοποιήθηκε με δική της πρωτοβουλία, την ευαισθησία και την έγνοια  για τη λαϊκή βάση, τα έκανε σημαία της και πρωτοστατούσε σε συλλαλητήρια, πορείες και διαδηλώσεις.

Δεν απαντά, όμως, σήμερα ο Τσίπρας και οι μεγαλοκαταθέτες υπουργοί του, τι είναι κεκτημένο, αν δεν είναι η σύνταξη, που θεμελίωσε ο κάθε εργαζόμενος στα 30 -35 ή 40 χρόνια εργασίας του και που έχει πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε εισφορές;

Δεν μας απαντούν επίσης οι «ευαίσθητοι» αριστεροί, πώς θα ζήσουν δύο και τρεις οικογένειες από μία σύνταξη των 1.000 ευρώ.

Διότι είναι στους πάντες γνωστό, ότι πάρα πολλοί συνταξιούχοι, αναγκάζονται με τη σύνταξή τους να συντηρούν, τη δική τους οικογένεια, αλλά και τις οικογένειες των παιδιών τους, που πλήττονται ανελέητα από την ανεργία.

Μπορεί η «ευαίσθητη» αριστερή κυβέρνηση, να μην παρέχει, ως οφείλει, τα εχέγγυα για μια ασφαλή και άνετη ζωή στους παλαίμαχους της εργασίας, αλλά θα ‘πρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει, ότι πολλοί απ’ αυτούς στερούνται τα απαραίτητα, ακόμα και τα φάρμακα, προκειμένου να συνεισφέρουν στις ανάγκες των εγγονιών τους.

Η ζοφερή οικονομική πραγματικότητα, έχει μετατρέψει τους συνταξιούχους σε αιμοδότες των ελληνικών οικογενειών, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου είναι έτοιμη να τους τσακίσει τελείως.

Φτωχοποιημένοι άπαντες, λοιπόν, ικανοποιώντας έτσι το ταξικό μίσος της αριστεράς,  που πάντα στρεφόταν κατά των ιδιωτικών επενδύσεων, της παραγωγής πλούτου και της παραγωγικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Το  υπαρκτό πρόβλημα όμως των ασφαλιστικών Ταμείων, θα λυθεί μόνο από επενδύσεις, ιδιώτες, παραγωγούς, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και έτσι θα αυξηθούν τα έσοδά τους.

Δεν μπόρεσαν ποτέ να το καταλάβουν και να το δεχθούν. Σε όλους τους τομείς, κυριαρχεί η συγχυτική ιδεοληψία τους, γι’ αυτό η ζημιά διαδέχεται η μία την άλλη.

Αν παραμείνουν στο τιμόνι της χώρας λίγο ακόμα, η ολοκληρωτική καταστροφή θα είναι μη ανατρέψιμη.


Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Κοπή πίτας της ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας, την Κυριακή 6 Μαρτίου και ώρα 11:30 π.μ.

Next Article

Κοινή δήλωση για το προσφυγικό

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…