Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τραπεζοκαθίσματα: Η πρόταξη του διαλόγου και της νουθεσίας, πριν τον έλεγχο, φέρνει αποτελέσματα

.

Του Φώτη Αλεξάκου

Δημάρχου Καρδίτσας


 Με την ανάληψη των καθηκόντων μας η κατάσταση στους Δημοτικούς χώρους όπου χωροθετούνταν τραπεζοκαθίσματα, δεν ήταν ικανοποιητική. Οι μισοί ιδιοκτήτες δεν έβγαζαν άδεια, υπήρχε αναρχία στην τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στον δημόσιο χώρο, τα διαχωριστικά ήταν ανομοιόμορφα και χαμηλής αισθητικής. Τα δε πλαστικά κατακόρυφα στοιχεία επιδείνωναν ακόμη περισσότερο την εικόνα της πόλης.

Για την βελτίωση αυτής της κατάστασης προχωρήσαμε σε μια σειρά από ενέργειες:

-Σχεδιάσαμε έναν καλαίσθητο τύπο διαχωριστικού με μεταλλική βάση και τζάμι ασφαλείας, χωρίς πλευρικά μεταλλικά στοιχεία, ώστε να είναι αόρατο σε πρώτη ματιά.

-Κάναμε διαγράμμιση των υπό παραχώρηση χώρων ώστε να υπάρχει και κοινωνικός έλεγχος της παραβατικότητας εκτός από τον υπηρεσιακό.

-Απαγορεύσαμε την χρήση κατακόρυφων πλαστικών στοιχείων που δημιουργούσαν αντιαισθητική εικόνα στην πόλη μας.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Η εικόνα του κέντρου και των πλατειών είναι πολύ βελτιωμένη και ο βαθμός τήρησης του μέτρου, ο υψηλότερος σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα επιμείναμε στην υποχρέωση των ιδιοκτητών να εκδίδουν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Κι αυτό όχι με μια απλή παρατήρηση ή ένα δελτίο τύπου. Κάθε χρόνο επισημαίνεται αυτή η αναγκαιότητα τουλάχιστον τέσσερις φορές, αρχικά με προσωπική επαφή, στη συνέχεια με τηλεφωνική  και τέλος με έγγραφη προειδοποίηση σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Ο συνδυασμός διαλόγου, νουθεσίας και προειδοποίησης έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα που είναι:

Καλύτερη τήρηση των ορίων της παραχωρούμενης έκτασης, άρα καλύτερη λειτουργία της πόλης, διπλασιασμός των νομίμως παραχωρούμενων τετραγωνικών μέτρων και τέλος δραστικότατη μείωση των επιβαλλόμενων προστίμων.

Ο πίνακας που ακολουθεί είναι  ιδιαίτερα κατατοπιστικός.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
ΕΤΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΔΕΙΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (€)
2013 81 2.077 122.088
2014 77 2.411 148.944 *
2015 130 4.405 51.724
2016 140 4.733 62.620
2017 142 4.964 19.410

* Οι έλεγχοι και τα αντίστοιχα πρόστιμα του 2014 αφορούν το διάστημα πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Συμπερασματικά: Μπορούμε με διάλογο, αλληλοκατανόηση, αμοιβαίο σεβασμό, να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και ελκυστικότερο, να διευκολύνουμε την μετακίνηση των ΑΜΕΑ, να υποστηρίξουμε τους επιχειρηματίες μέσω της μείωσης έως εξάλειψης των προστίμων.




Total
0
Shares
Previous Article

Αντίο με ψηλά το κεφάλι από τον Α.Ο. Σελλάνων

Next Article

«Σουηδική Εβδομάδα» στη Λάρισα για αναζήτηση εργαζόμενων

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…