Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα: Σύμπραξη 8 Δήμων για την υλοποίηση έργων ψηφιακής τεχνολογίας

Τα νέα δεδομένα που υφίστανται και τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστούν οι «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας» συζήτησαν χθες το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων, εκπρόσωποι 8 Δήμων της χώρας. Η σύμπραξη ξεκίνησε πριν 10 χρόνια, ως προσπάθεια των Δήμων της κεντρικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Δήμο Τρικκαίων, για την υλοποίηση έργων ψηφιακής τεχνολογίας. Τα νέα δεδομένα στην οικονομία, η κατάσταση με τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και η εν γένει νέα εποχή σε κάθε τομέα, έκαναν επιτακτική τη συζήτηση για το μέλλον της σύμπραξης.

Η συνάντηση ξεκίνησε με εισήγηση για την κατάσταση σε επίπεδο ολοκληρωμένων ή υπό εξέλιξη έργων, καθώς και με τον οικονομικό απολογισμό. Τέθηκαν ερωτήματα για όλα τα ζητήματα που αφορούν σε παλαιότερες εκκρεμότητες, για τις πιθανότητες συνέχισης της σύμπραξης, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί το επίπεδο των σχέσεων με τα κοινοτικά προγράμματα κ.α. Ουσιαστικά, επρόκειτο για την πρώτη μετά από καιρό συνάντηση για ένα χρήσιμο «εργαλείο» τεχνολογικής ανάπτυξης για 10 Δήμους της χώρας στην κεντρική – ηπειρωτική Ελλάδα, που μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα νέα δεδομένα. Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε και χαρακτήρα ενημέρωσης, η οποία θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Αφού συζητηθούν ειδικότερα θέματα οικονομικής φύσης και τεχνικής συνδρομής, θα απευθυνθεί νέα πρόσκληση προς όλους τους εταίρους, προκειμένου στα τέλη Οκτωβρίου να γίνει η ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η σύμπραξη.

Ως προς τα της εκπροσώπησης και της διοίκησης, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί νέο ΔΣ, καθώς πρόεδρος παρέμενε ο τέως Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας. Στην προεδρία πλέον θα βρίσκεται ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, με μέλη του ΔΣ τους Δημάρχους των άλλων 9 πόλεων, ενώ το ΔΣ θα συμπληρωθεί από στελέχη της εταιρίας. Κοινή πεποίθηση, πάντως, ήταν, εκτός από την οικονομική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, η ενίσχυση της λειτουργίας των «Ψηφιακών Πόλεων» προς όφελος των πολιτών, όπως συνέβη με τα προγράμματα τηλεϊατρικής.

PSIFIAKES

Παρέστησαν οι:
Δήμος Τρικκαίων: Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος e-trikala ΑΕ κ. Χριστόφορος Ρόμπος
Δήμος Καρδίτσας: Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος
Δήμος Βόλου: Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Αρης Σαβάκης
Δήμος Λαρισαίων: Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Γιώργος Σούλτης, Προϊστάμενος Δ/νσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Αριστοτέλης Κωστούλας
Δήμος Κοζάνης: Δήμαρχος κ. Λευτέρης Ιωαννίδης
Δήμος Λαμιέων: Δήμαρχος κ. Νίκοε Σταυρογιάννης
Δήμος Βέροιας: Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Θεόφιλος Κορωνάς, Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέλιος Ασλάνογλου
Δήμο Γρεβενών: Δήμαρχος κ. Γιώργος Δασταμάνης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Τριγώνης.




Total
0
Shares
Previous Article

Σε πλήρη εξέλιξη τρία έργα στη Σκιάθο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Αποκαθιστά το επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο στα Τρίκαλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts