Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα: Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Πνευματικό Κέντρο “Αθανάσιος Τριγώνης”

Τρίκαλα: Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Πνευματικό Κέντρο "Αθανάσιος Τριγώνης"

 

Προσφορά μουσικής & μουσική προσφορά στο Πνευματικό Κέντρο “Αθανάσιος Τριγώνης” του Δήμου Τρικκαίων, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, όπου ο Λεωνίδας Καβάκος θα ερμηνεύσει μουσικά κομμάτια των Μπετόβεν, Αμαντέους, Μότσαρτ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Λεωνίδας Καβάκος

Αναγνωρισμένος διεθνώς ως μουσικός με σπάνιες μουσικές και δεξιοτεχνικές ικανότητες, ο  Λεωνίδας Καβάκος συνεργάζεται τακτικά με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου (Φιλαρμονική Βερολίνου, Συμφωνική του Λονδίνου, Συμφωνικές Ορχήστρες Σικάγο και Βοστώνης κ.ά.), ενώ τον Ιούνιο του 2018 υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Classical.

Στα 21 του χρόνια είχε κερδίσει τρεις  σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού: Sibelius (1985), Paganini και Naumburg (1988). Η ηχογράφηση της πρώτης εκδοχής του Κοντσέρτου για βιολί του Σιμπέλιους απέσπασε το Gramophone Concerto of the Year Award το 1991. Το 2017 τιμήθηκε με το μουσικό βραβείο Léonie Sonning, την ύψιστη μουσική διάκριση της Δανίας, που απονέμεται ετησίως σε κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες (στους κατά καιρούς βραβευθέντες συγκαταλέγονται οι Leonard Bernstein, Benjamin Britten, Arthur Rubinstein, Yehudi Menuhin, Dmitri Shostakovich, Dietrich Fischer-Dieskau, Mstislav Rostropovich και Sir Simon Rattle).

Κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο ο Καβάκος είναι Artist in Residence με την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, με την οποία θα εμφανιστεί ως σολίστ και ως αρχιμουσικός. Επίσης, συμπράττει ως σολίστ με τη Φιλαρμονική της Βιέννης, της Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw, τη Συμφωνική του Λονδίνου, τη Φιλαρμονική του Ισραήλ, τη Συμφωνική του Σαν Φρανσίσκο κ.ά., ενώ πρόκειται να περιοδεύσει με ρεσιτάλ και κοντσέρτα στην Κίνα. Παράλληλα, ο Καβάκος δραστηριοποιείται έντονα και με μεγάλη επιτυχία ως αρχιμουσικός έχοντας διευθύνει μεταξύ άλλων τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Λονδίνου και της Βοστώνης, τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, την ορχήστρα Gürzenich, τη Φιλαρμονική του Θεάτρου La Fenice, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Δανίας κ.ά., ενώ αυτή τη σεζόν θα διευθύνει μεταξύ άλλων την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης, τη Συμφωνική της Βιέννης, την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης και τη Συμφωνική του Ντάλας.

Οι ηχογραφήσεις του τόσο για την Decca Classics όσο και παλιότερα για τις εταιρείες BIS, ECM και Sony Classical έχουν κερδίσει πληθώρα διεθνών διακρίσεων: ECHO Klassik “Instrumentalist of the Year”, Gramophone Artist of the Year 2014 και ECHO Klassik “Best Concerto Recording”.

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει σε μουσική οικογένεια στην Αθήνα, δίνει εκεί κάθε χρόνο ένα masterclass βιολιού και μουσικής δωματίου, στο οποίο μετέχουν βιολιστές και σύνολα από όλο τον κόσμο.

Παίζει με το βιολί “Willemotte” του Stradivarius (1734) και έχει στην κατοχή του σύγχρονα όργανα των F. Leonhard, S.P. Greiner, E. Haahti and D. Bagué.

Γραφείο Τύπου Δήμου Τρικκαίων

kavakos leonidas 2

kavakos leonidas 1




Total
0
Shares
Previous Article
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Ηλεκτροκίνηση, ενδοθεσσαλική συνδεσιμότητα και συχνά δρομολόγια με τα μεγάλα αστικά κέντρα ο άμεσος στόχος για τους σιδηροδρόμους

Next Article
esperino karditsas katsavria

Επίσκεψη Χρ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου στο Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας

Related Posts