Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα με χρώματα, «παραλία» και ασφαλείς διαδρομές

eek trikala

Παιχνίδι και διασκέδαση από 250 μαθητές όλο το πρωί στα Τρίκαλα. Αλλά και ηλεκτρικά ποδήλατα για τη Δημοτική Αστυνομία και υπηρεσίες του Δήμου, μαζί με χάραξη ασφαλών διαδρομών σε Δημοτικά Σχολεία. Και, κυρίως, διαμόρφωση «παραλίας» στον Ληθαίο ποταμό!  Αυτό ήταν το «μπουκέτο» δράσεων του Δήμου Τρικκαίων στη διάρκεια της τρίτης ημέρας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, μαζί με τα συνεχιζόμενα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 οι μαθητές/τριες από τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία των Τρικάλων, έπαιξαν ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στο κλειστό τμήμα της οδού Αμαλίας.
Οι παιδικές φωνές και η ξεγνοιασιά, δίπλα στον Ληθαίο, πάνω σε έναν ζωγραφισμένο δρόμο, ήταν μια ευχάριστη νότα για το κέντρο της πόλης.

Λίγη ώρα αργότερα, τοποθέτησε ο Δήμος Τρικκαίων τις ξαπλώστρες στην όχθη του Ληθαίου, δίπλα από την «προβλήτα», δημιουργώντας ένα είδος «παραλίας»!

Και ταυτόχρονα, ηλεκτρικά οχήματα παραδόθηκαν αρχικώς στη Δημοτική Αστυνομία και στη συνέχεια και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να υπάρχει ταχύτητα παρέμβασης σε αναγκαίες περιπτώσεις.
Την ίδια ώρα, στο 2ο και το 10ο Δημοτικά Σχολεία, οι μαθητές και οι μαθήτριες ζωγράφισαν ασφαλείς διαδρομές πρόσβασης με τη συμμετοχή του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων.

Οι δράσεις συνεχίζονται μέχρι το τέλος της Εβδομάδας, επί της οδού Αμαλίας, σε σχολεία, στο Μουσείο Τσιτσάνη και με την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων.

eek trikala1

eek trikala2

eek trikala3




Total
0
Shares
Previous Article
filoi Giorgou slide

Έκκληση βοήθειας από την "Πρωτοβουλία φίλων και συμπολιτών του νεαρού Γιώργου"

Next Article
afisa kariothrafstis slide

Μύλος των Ξωτικών 2019: Ο Καρυοθραύστης στο Βασίλειο των Χριστουγέννων

Related Posts