Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα: Δίκτυο απινιδωτών και 2.500 εκπαιδευθέντες στην ΚΑΡΠΑ

 

Η «έξυπνη πόλη» σώζει ζωές

Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί με δίκτυο απινιδωτών και 2.500 εκπαιδευθέντες στην ΚΑΡΠΑ 

Δημόσια εκδήλωση για τα οφέλη της ΚΑΡΠΑ και ενίσχυση του εθελοντισμού

Η σύγχρονη, ευφυής πόλη σώζει τις ζωές των πολιτών της. Αυτή η φράση του Δήμαρχου Τρικκαίων στον εορτασμό – εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, αποτυπώνει την άποψη για το νόημα των δράσεων που ενεργοποιούν τους πολίτες. Και αυτή η φράση του κ. Παπαστεργίου συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δράση που το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο μπροστά από το Δημαρχείο Τρικκαίων.

Εκεί, μια κοινωνική συμμαχία πολιτών και συλλόγων προχώρησε σε δημόσια επίδειξη και ενημέρωση των πολιτών, για τα απαιτούμενα στάδια στην ΚΑΡΠΑ, την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Ο Δήμος Τρικκαίων, οι Εθελοντές Τρικάλων, ο ΕΕΣ Τρικάλων, το ΕΕΕΠΦ Θεσσαλίας και το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, με εξειδικευμένο προσωπικό, παρουσίασαν σε τρικαλινούς και επισκέπτες, τους τρόπους – βήματα για την ΚΑΡΠΑ. Μια ενέργεια που σώζει ζωές, μέχρι την έλευση του ΕΚΑΒ, όταν κάποιος συμπολίτης σε οποιοδήποτε δημόσιο ή και ιδιωτικό χώρο, χάσει τις αισθήσεις του.

Ήδη ο Δήμος Τρικκαίων, πρωτοπορώντας στον τομέα της δημόσιας υγείας, δημιούργησε ένα δίκτυο με απινιδωτές που παρέχονται σε όλους, εάν παραστεί ανάγκη. Οι απινιδωτές βρίσκονται:

– στο ΚΕΠ του Δημαρχείου
– στο κλειστό γυμναστήριο στην «Μπάρα»
– στο κλειστό γυμναστήριο στην οδό Κατσιμήδου
– στο δημοτικό στάδιο
– στον μύλο Ματσόπουλου
– στο μπαρ The Love Shake, στα «μανάβικα».

Το δίκτυο αυτό απινιδωτών συμπληρώνεται από περίπου 2.500 τρικαλινούς πολίτες που επιμορφώθηκαν από τους Εθελοντές Τρικάλων, το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ). Τα σεμινάρια επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκαν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων, καθιστώντας τον πρωτοπόρο στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, όπως τόνις εη υπεύθυνη, αναισθησιολόγος κ. Ελένη Πολύζου.

Στην όλη εκδήλωση, έγινε επίδειξη σε πολίτες από τα στελέχη του ΕΕΣΤ, του ΕΚΑΒ, της ΕΕΕΠΦ και των Εθελοντών Τρικάλων, για την ΚΑΡΠΑ και τη χρήση του απινιδωτή.

Δεκάδες πολίτες, μαζί με μέλη των Συλλόγων Γυναικών Πυργετού, Πολιτιστικού Σωτήρας, Κρηνίτσας, «Φλόγα», Νεφροπαθών, ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο για το πλήθος των ωφελειών.

Plision

Μια ακόμη δράση, ήταν η ενημέρωση για μια τεχνολογική εφαρμογή που τίθεται σύντομα στην υπηρεσία των τρικαλινών. Είναι η εφαρμογή plision, που συγκεντρώνει πιστοποιημένους εθελοντές ΚΑΡΠΑ, με στόχο να υπάρχει άμεση διασύνδεσή τους. Η εφαρμογή σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, ενώ προς το παρόν ο χρήστης μπορεί να την αναζητήσει στο Play Store

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, τονίζοντας τη σημασία της δράσης για την ΚΑΡΠΑ, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντ. Μπάρδας, επισημαίνοντας την άψογη συνεργασία. Η δε πρόεδρος του ΕΕΣ Τρικάλων κ. Νικ. Μπρουζούκη, που αναφέρθηκε στην ουσία της δράση του Ερυθρού Σταυρού, εξαγγέλλοντας επίσης και εμφάνιση εξειδικευμένων ποδηλατών του ΕΕΣ στην πόλη, με υλικό για πρώτες βοήθειες, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε από την πλευρά του ΕΚΑΒ ο κ. Γκόγκος

Παρέστησαν επίσης, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά και οι τ. αντιδήμαρχοι κ.κ. Εφη Λεβέντη και Δημ. Βασταρούχας.

Πληροφορίες για τους απινιδωτές δίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο

https://trikalacity.gr/beacons/odigies-chrisis-apinidoton/

karpa1 karpa2

karpa3

karpa6

karpa13

karpa14

 

karpa16

karpatrikala




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκινάνε οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου

Next Article

Αντικατάσταση του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης στην Τ.Κ. Γαρδικίου

Related Posts