Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει στα ΕΠΑΛ της Καρδίτσας

 

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει, με φορέα υλοποίησης το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, υλοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και καθηγητών σχετικά με το σεισμό.

Συγκεκριμένα, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, των καθηγητών και των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού Καρδίτσας, σχετικά με την εκπαίδευση και την αυτοπροστασία για το φαινόμενο του σεισμού, όπως προτείνει το Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του Υπουργείου. Μετά από κάθε ενημέρωση, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο του Ο.Α.Σ.Π. για να διερευνηθεί η ενσωμάτωση της εκπαίδευσης των καταστροφών στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο Εφαρμογής Οδηγιών Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Άμυνας στις Σχολικές Μονάδες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σχετική εγκύκλιος απεστάλη στην αρχή του σχολικού έτους σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας με τελικό αποδέκτη τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες από το Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, η οποία προέβλεπε την επικαιροποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε κάθε σχολείο, ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού και των μαθητών, όπως και την πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας.

Ο υπεύθυνος των ενημερώσεων, κος Παπαϊωάννου θα ήθελε να ευχαριστήσει την κα Κούρου του τμήματος εκπαίδευσης του ΟΑΣΠ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κο Παπανούσκα, τους Διευθυντές και τους Γενικούς Υπεύθυνους για τις Ενέργειες Διαχείρισης του Σεισμικού Κινδύνου των σχολείων για την άψογη συνεργασία τους, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας και Δράσεων Νεολαίας κο Κουρκούνα για τη δημιουργία των ενημερωτικών banner που χρησιμοποιήθηκαν στις ενημερώσεις.

Karditsa Earthquake Project1

Karditsa Earthquake Project2

Karditsa Earthquake Project3




Total
0
Shares
Previous Article

Ευχαριστήριο του Δ/ντή και του προσωπικού του 1ου Δημοτικού σχολείου Μουζακίου

Next Article

Χριστουγεννιάτικη περιοδεία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου (video)