Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το 1οΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+

Το 1οΕΠΑΛ Τρικάλων, σχολείο με μακρά παράδοση στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μεταξύ άλλων την τρέχουσα σχολική χρονιά συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «SODART – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ/ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ».Το πρόγραμμα ανήκει στην κατηγορία των συμπράξεων μεταξύ σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών (ΚΑ2) και εκτός από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετέχουν:

  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με τη στήριξη του Κέντρου Διαφορικής Διάγνωσης και Υποστήριξης ( ΚΕ.Δ.Δ.Υ.),
  • Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Δυτικής Ουγγαρίας («UNIVERSITYOFWESTHUNGARY»).
  • Η Ακαδημία Ανθρωπιστικών και Οικονομικών σπουδών του Λοτζ της Πολωνίας (AkademiaHumanistyczno-Ekonomiczna w Lodzi)
  • Το ΙSS “RosaLuxemburg”, ένα δημόσιο σχολείο Δ/θμιας Εκπαίδευσης με έδρα το Μπάρι της Ιταλίας που εκπαιδεύει εφήβους ηλικίας 14 με 19 ετών.
  • Το «ΚaratayGuidanceandResearchCenter”που ανήκει στο Υπουργείο ΕθνικήςΠαιδείας της Τουρκίας. Είναι ένας Επαγγελματικός Οργανισμός που παρέχει δικαίωμα συμμετοχής και συνεργασίας σε υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής σε όλους τους τύπους σχολείων.
  • Το Πανεπιστήμιο «SelçukUniversity»της Κόνυα στην Τουρκία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες.Οι μαθησιακές δυσκολίες επηρεάζουν την ικανότητα ενός ατόμου να ερμηνεύσει ό,τι βλέπει και ακούει ή να συνδέσει πληροφορίες από διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου. Οι περιορισμοί αυτοί μπορούν να παρουσιαστούν ως ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί με την προφορική και γραπτή γλώσσα, την οργάνωση-συντονισμό, τον αυτοέλεγχο ή την προσοχή. Τέτοιες δυσκολίες επεκτείνονται στις σχολικές εργασίες και μπορούν να παρεμποδίσουν τη μαθησιακή διαδικασία της ανάγνωσης ή της γραφής ή της ενασχόλησης με τα Μαθηματικά.Με το πρόγραμμα αυτό θα υποστηρίξουμε την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη μαθητών και καθηγητών με πρόθεση να βελτιώσουμε την ποιότητα των διδακτικών και εκπαιδευτικών διαδικασιώνΠιστεύουμε πως οι άνθρωποι με τέτοιου είδους δυσκολίες έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν παρά τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άτομα που, με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούν να πετύχουν πολλά και να συνεισφέρουν σημαντικά στην κοινωνία. Έτσι θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε να «κοινωνικοποιηθούν» δημιουργώντας γι’ αυτούς  ποιοτικές σωματικές, επαγγελματικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες καθώς επίσης και αθλητικές ευκαιρίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, φιλοξενείται η εναρκτήρια συνάντηση στα Τρίκαλα, από 31/1 έως 5/2/2016, όπου παίρνουν μέρος οι εκπρόσωποι όλων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σε όλες τις συναντήσεις του προγράμματος θα οργανωθούν διαπολιτισμικές δραστηριότητες με τους συμμετέχοντες να μοιράζονται την κουλτούρα τους, τις παραδόσεις τους, τη γλώσσα τους, τα εθνικά τους σύμβολα, να προσπαθούν να μάθουν και να καταλάβουν ο ένας τον άλλον, να αποκτήσουν επίγνωση της σημασίας του να διατηρούν την εθνική τους ταυτότητα μέσα σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη.

 




Total
0
Shares
Previous Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στη νέα Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης

Next Article

40ήμερο μνημόσυνο Χρήστου Τριχιά