Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το χωριό της Οξυάς επισκέφθηκε την Κυριακή, 5-3-2017, ο βουλευτής Σπύρος Λάππας

Αφορμή τα σχεδιαζόμενα στο χωριό μικρά υδροηλεκτρικά

    Το χωριό της Οξυάς επισκέφθηκε την Κυριακή, 5 – 3 – 2017, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Σπύρος Λάπας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΝΕ του κόμματος.

   Η επίσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή και με αφορμή τα σχεδιαζόμενα στο χωριό της Οξυάς μικρά υδροηλεκτρικά (ΜΥΗΕ), για τα οποία ο αυτός  έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

   Με τη συνδρομή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» ο βουλευτής περιηγήθηκε σε όλα τα σημεία και τις διαδρομές, που εμπλέκονται με τα σχεδιαζόμενα στο χωριό της Οξυάς ΜΥΗΕ, προκειμένου να σχηματίσει ιδίαν γνώμη για όσα από τις σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες και αποφάσεις ορίζονται.

     Θυμίζουμε πως με σχετική απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς (451 μέλη) καθώς και η νεοσυσταθείσα Κίνηση «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς» (446 μέλη/υποστηρικτές) έχουν ταχθεί ενάντια στα σχεδιαζόμενα αιολικά πάρκα και μικρά υδροηλεκτρικά (ΜΥΗΕ) στην Οξυά.

ydroilektrika

oksia Lapas




Total
0
Shares
Previous Article

Εκλογή νέου προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Next Article

Όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου τοποθέτησε ο Δήμος Μουζακίου στο Αθλητικό Πάρκο Λοξάδας

Related Posts