Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά του Δήμου Τρικκαίων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά

 

Δ. Τρικκαίων – «Το Χαμόγελο του παιδιού»: Ο «Ιπποκράτης» στην πόλη του Ασκληπιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρους πραγματοποιεί δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά του Δήμου Τρικκαίων

Το κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τα Τρίκαλα από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιήσει, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών και οδοντιάτρων, δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, την Αστυνομική Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Στη δράση συμμετέχουν εθελοντικά παιδίατροι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι και γενικοί γιατροί, τους οποίους «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την άμεση και ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Το κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα ιατρεία, πλήρως εξοπλισμένα, θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης του Φρουρίου των Τρικάλων, από τις 08:30  έως και τις 16:00.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά. Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 126.000 παιδιά/μαθητές πάντα με την ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.




Total
0
Shares
Previous Article
Προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου στις «ΣΚΑΜΝΙΕΣ» Πηγής

Προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου στις «ΣΚΑΜΝΙΕΣ» Πηγής

Next Article
Οι ταινίες της εβδομάδας στο Θερινό Κινηματογράφο Καρδίτσας

Οι ταινίες της εβδομάδας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας