Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το φλερτ με την Ακροδεξιά και η προαναγγελία αντιδράσεων «νεομακεδονομάχων»

Λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος

 

Λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει τη διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του. Κλείνοντας το μάτι προς ακροδεξιούς τραμπουκισμούς, τόνισε ότι θα «πρότεινε» στον Αλέξη Τσίπρα «να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι θα βρει και ένα καλό άλλοθι να γλιτώσει τη επίσκεψή του στη βόρεια Ελλάδα». Με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από την επιμονή του στην καραμέλα του τέταρτου μνημονίου κόντρα σε όλες τις δηλώσεις των κορυφαίων κοινοτικών αξιωματούχων, οι οποίοι δεν είναι βεβαίως ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στις δηλώσεις του συνόλου των διεθνών οικονομικών αναλυτών και του διεθνούς οικονομικού τύπου, επέλεξε να χαϊδέψει τα αυτιά των «μακεδονομάχων» με προκαταβολική κάλυψη και προτροπή στην παρεμπόδιση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ο ακροδεξιός κατήφορος της Ν.Δ. και το φλερτ με την Ακροδεξιά του αρχηγού της δεν έχει τέλος. Τριάμισι χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει ούτε μισό λόγο που να θυμίζει πολιτική αρχών. Με εξαίρεση, βεβαίως, τα θατσερικά δόγματα για την εργασία και το κοινωνικό κράτος, που περιφέρει ως «φρέσκιες προγραμματικές ιδέες» του κόμματός του. Αφού δεν έχει πολιτική αρχών για τίποτα, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αρχές ούτε στο θέμα του «Μακεδονικού». Μπροστά στην ανάγκη να σηκώσει αντικυβερνητικό κλίμα, εγκατέλειψε την εθνική θέση του 2008 -την οποία το ίδιο του το κόμμα είχε διαμορφώσει- και άφησε τα τοπικά του στελέχη να πέσουν στην αγκαλιά της Ακροδεξιάς. Όχι ότι τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Εδώ και μερικές εβδομάδες, η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά σε κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ξυρισμένοι με τις αρβύλες, με συνθήματα τύπου «αλήτες προδότες πολιτικοί» και οι οποίες καταλήγουν σε επιθέσεις εναντίον πολιτών, κτηρίων και εβραϊκών μνημείων.

Για να καλύψει την πολιτική του αγωνία μπροστά στο τέλος των ελληνικών προγραμμάτων, αλλά και για να διαχειριστεί τη γενικότερη πολιτική του ανεπάρκεια, ο Κ. Μητσοτάκης καταφεύγει στο πιο χυδαίο είδος πολιτικής: τον εθνοπατριωτικό καιροσκοπισμό και το φλερτ με την Ακροδεξιά. Όταν θα καταλάβει πού οδηγεί τον χώρο του, θα είναι αργά.

Ζήτησε και εκλογές τον Αύγουστο ο κ. Μητσοτάκης. Οι εκλογές όμως, κυρίες και κύριοι της Ν.Δ., δεν θα γίνουν τον Αύγουστο, όπως ζητάει ο αρχηγός σας, αλλά στο τέλος της τετραετίας. Έως τότε θα έχει μεσολαβήσει η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα οποία η Ν.Δ. την καταδίκασε, η αύξηση του κατώτατου μισθού που αρνούνται μόνο η Ν.Δ. και ο ΣΕΒ, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ο κ. Μητσοτάκης καταψήφισε ως «ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς», η περαιτέρω ενίσχυση του Δημοσίου που θέλει μανιωδώς να διαλύσει και πολλά ακόμη που δεν συνάδουν με τα δωδεκάωρα, τις απολύσεις και τις περικοπές που ονειρεύεται. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βαυκαλίζεται πως θα εφαρμόσει το αντικοινωνικό του πρόγραμμα από το 2023 και βλέπουμε… 

Για το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας

Κρύος Παναγιώτης




Total
0
Shares
Previous Article

Σύλληψη στη Λάρισα: ναρκωτικά, όπλα και καταπάτηση προσωπικών δεδομένων

Next Article

Η 11η Πανελλαδική Ιππική Συνάντηση στο «ΚΟΡΠ» Βροντερού