Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Φανάρι επισκέφθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Εικαστικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιστορία και τις ομορφιές του Φαναρίου είχαν τα μέλη και οι φίλοι του Εικαστικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων που λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία της ζωγράφου Αλέκας Κουκόσια κατά την επίσκεψή τους εκεί το περασμένο Σάββατο.

Αρχικά οι μαθητές του Εργαστηρίου περιηγήθηκαν στο χωριό και ζωγράφισαν τα όμορφα τοπία του.

Στη συνέχεια όλοι μαζί ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Φρούριο και το Λαογραφικό Μουσείο από τον εξαιρετικό ερευνητή της τοπικής Ιστορίας, κ. Απόστολο Φλωρίδη ο οποίος με ιδιαίτερα γλαφυρό και παραστατικό τρόπο αφηγήθηκε την Ιστορία, αλλά και τους θρύλους που συνδέονται με τον τόπο μέσα στην πορεία του χρόνου!

Οι εκδρομείς εκκλησιάστηκαν επίσης στον Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ όπου τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου κατά τη Λειτουργία της Μετακομιδής της κάρας του Αγίου Σεραφείμ στο πλαίσιο των αντίστοιχων  εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολής μας. Να σημειώσουμε ότι κάθε χρόνο και λίγο πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους το Εικαστικό Εργαστήρι πραγματοποιεί εκδρομή με τη συνοδεία φίλων και γονέων των μαθητών του με σκοπό όλοι μαζί να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, να εμπνευστούν και να αποτυπώσουν στο χαρτί τις εντυπώσεις τους.

Τα έργα τους θα εκτεθούν μαζί με τα έργα όλης της χρονιάς στην ετήσια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων του Μορφωτικού Συλλόγου.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον κ. Φλωρίδη για την ξενάγηση και τον κ. Νίκο Πολίτη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού της εκδρομής για το αρχείο του Συλλόγου.

Fanari-Sofades-1

Fanari-Sofades-2

Fanari-Sofades-3

Fanari-Sofades-4




Total
0
Shares
Previous Article

Επανεγγραφές των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Διήμερη εκδρομή στην Άρτα-Αμφιλοχία-Μεσολόγγι-Ναύπακτο και Γαλαξίδι του Πολ. Συλλ. Γυναικών Δ. Μουζακίου

Related Posts