Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το τερμάτισε ο Κ. Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

 

Κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει για το πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης, ο πολιτικός του λόγος μοιάζει περισσότερο με απειλή. Εκεί που νομίζαμε ότι τα ακούσαμε όλα, οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, το 8ωρο ξεπερασμένο, τα κοινωνικά επιδόματα πελατειακές παροχές εξαγοράς, το δώρο Χριστουγέννων και η 13η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχουν, την Κυριακή το τερμάτισε. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αυτό είναι σαφές από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στη συνέχεια το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ επιδόθηκε σε μια αστεία προσπάθεια με στόχο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Κατανοούμε την ανάγκη τους να διαψεύσουν τα όσα ο ίδιος ο αρχηγός τους είπε, όμως η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη. Η δυνατότητα συνεχούς επταήμερης λειτουργίας επιχειρήσεων, βιομηχανιών και εταιρειών ισχύει διαχρονικά και δεν έχει καμία σχέση με την επταήμερη εργασία για την οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης. Η σύμβαση στην επιχείρηση Παπαστράτος προβλέπει ότι εφόσον η επιχείρηση πάρει άδεια συνεχούς λειτουργίας και εφόσον εισαχθεί στην παραγωγή ένα νέο προϊόν, εργαζόμενοι και εργοδότης θα συμφωνήσουν την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε βάρδιες, και δεν προβλέπει επταήμερη εργασία. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή και με επταήμερη λειτουργία, θα εξακολουθούν να δουλεύουν με βάση όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση επταήμερο. Για την ιστορία, η επιχείρηση αυτήν τη στιγμή δουλεύει Δευτέρα έως Παρασκευή, με οχτάωρη εργασία. Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εργαζόμενοι συνεχούς και εξοντωτικής εργασίας υπάρχουν μόνο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη.

Τελικά, τον έχουμε αδικήσει τον άνθρωπο. Τον κατηγορούμε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στο 2014, ενώ με αυτά που προτείνει μας οδηγεί στον 18ο αιώνα. Γι’ αυτό οι επικοινωνιολόγοι του δεν τον αφήνουν να έρθει σε μια συζήτηση χωρίς χαρτιά με τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί θα φανεί το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι πλέον η μοναδική τους διέξοδος.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
ΑΣ Καρδίτσας

Εξασφάλισε θέση στα playoff ο ΑΣΚαρδίτσας

Next Article
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Η παραγκούπολη που στοιχειώνει την πόλη των Σοφάδων Καρδίτσας

Related Posts

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»