Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το ΠΟΤΑΜΙ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Από την πρώτη ημέρα της Ίδρυσης και ανακοίνωσης του Ποταμιού επισημάναμε την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Συντάγματος από τη Βουλή πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Εν μέσω πολιτικών τακτικισμών της τότε αντιπολίτευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της αδυναμίας της συγκυβέρνησης ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβριο του 2014 Παρουσιάσαμε 21 συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις για ζητήματα που αφορούν το πολιτικό σύστημα και τα προβλήματα της κοινωνίας. Η Πρώτη μας θέση ήταν Η Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Δυστυχώς η τότε Βουλή διαλύθηκε χωρίς προηγουμένως να κινήσει τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του συντάγματος δείχνοντας για ακόμα μία φορά την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να έχει επαφή με τη πραγματικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία και Το Πασοκ είχαν τις ευκαιρίες παλαιότερα να προχωρήσουν στην αναθεώρηση του Συντάγματος, προτιμούσαν ωστόσο να μεταθέτουν αυτό το σημαντικό ζήτημα για το πολιτικό βίο του τόπου μας προς δικός του όφελος, καθώς είχαν μάθει στο παιχνίδι: Κόμμα=Κράτος Δικαίου=Κόμμα.

Χαιρόμαστε που γινόμαστε οι καταλύτες εξελίξεων και τα πάλαι ποτέ παντοδύναμα κόμματα αντικρίζουν για πρώτη φορά τη πραγματικότητα.

Διαβάστε στο link που ακολουθεί την πρόταση του Ποταμιού για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: http://topotami.gr/theseis/syntagma/ #topotami #syntagma

https://www.facebook.com/NeoiPotami/videos/vb.1511495009150876/1539330226367354/?type=2&theater

Τομέας Ν.Τρικάλων




Total
0
Shares
Previous Article

Απεβίωσε η Βασιλική Σκύλλα σε ηλικία 67 ετών

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου

Related Posts